Már a kertek alatt van a hidegfront

Agroinform
-
 20.09.25 16:35Időjárás

Nyugat felől egyre többfelé kell esőre, záporokra, zivatarokra számítani, melyek szombatra a keleti, északkeleti országrészt is elérik.

11 kapcsolódó hír

Félelmetes, sötét felhőkkel és kiadós esővel érkezett meg a vihar az ország nyugati felére

SzMo
-
 20.09.25 21:56Időjárás

Sok helyen már késő délután/kora este besötétedett és leszakadt az ég, de az éjszaka folyamán még sokfelé várható heves zivatar.

Érkezik a felmentősereg a magyar földekre: régóta vártak erre a gazdák

Agrárszektor
-
 20.09.25 13:45Időjárás

A hét első felében az ország nagy részén még tovább száradtak a talajok, ami jelentősen megnehezítette az őszi kalászosok vetése előtti talaj előkészítést és a repce korai fejlődését, erősödését is. A folytatásban azonban változik időjárásunk jellege, pénteken nyugat felől egyre többfelé kell esőre, záporokra, zivatarokra számítani, melyek…

Viharos szelek, komoly hidegfront várható a hétvégén – ekkortól fog enyhülni az időjárás

Propeller
-
 20.09.26 08:20Időjárás

Rossz idő lesz. Az erősen felhős, vagy borult égből eleinte (főleg hajnalban)sokfelé, majd egyre inkább keleten várható eső, zápor, zivatar. Több helyen kiadós mennyiségű csapadék várható. Az észak-nyugati szél nagy területen viharossá fokozódik. Mindössze 13 és 19 fok között alakul a délutáni órák hőmérséklete. Erős hidegfronti hatás…

Kiadták a riasztást: elérte a nyugati határt a zivatarzóna

Propeller
-
 20.09.25 08:14Időjárás

Aktuális és pár órán belül bekövetkező veszélyes időjárási jelenségekre adta ki a riasztást a meteorológiai szolgálat. Az előrejelzések szerint a közelgő hidegfront előtt meglehetősen mozgalmas időjárásra, zivatarral, szélviharra, jégesőre készülhetünk. (met.hu)

A hétvégén már tényleg megérkezik az ősz

Ridikül
-
 20.09.25 19:19Színes

Méghozzá többfelé heves zivatarokkal, valamint nagy mennyiségű csapadékkal érkezik a hidegfront.

Estére szinte mindenhol eláll az eső

Hódpress
-
 20.09.26 07:33Időjárás

A kelet felé vonuló hidegfront környezetében lehetnek zivatarok, amelyekhez lokálisan intenzív csapadék és viharos (60-70 kilométer/órát meghaladó) széllökések társulhatnak. Napközben nyugat felől stabilizálódik a légkör, csökken a csapadékhajlam, legtovább az északkeleti határ közelében eshet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat…

Meteorológiai riasztás visszavonva

Az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a korábban zivatar veszélye miatt kiadott riasztást Veszprém megye területén.

Hidegfront, heves zivatarok, nagy mennyiségű csapadék

Duol
-
 20.09.25 14:00Időjárás

A felhőszakadások mellett éjfélig kiemelten a Dunántúl északnyugati részén területi átlagban is elérheti a csapadékmennyiség a 20-30 mm-t, illetve szombat hajnalig általában a Dunántúl északi felén helyenként 50 mm feletti összeg is hullhat.

Megérkezett az eső Pécsre, beköszönt az ősz!

Pécs Aktuál
-
 20.09.25 05:28Időjárás

De nézzük, mi vár ránk a hétvégén: Az időkép.hu szerint: pénteken délelőtt még többnyire eső, zápor lesz jellemző, délután és este azonban a Dunántúlon és a középső országrészben már zivatarra is többfelé kell számítani. Heves zivatarok is várhatóak, a Dunántúlon szupercellák is előfordulhatnak. A viharokat…

Kiadták a riasztást: hidegfront hoz zivatarokat, akár jégeső is eshet

Népszava
-
 20.09.24 20:18Időjárás

A felhőszakadások mellett péntek éjfélig a Dunántúl északi megyéiben is eső, zápor formájában 20 mm-t meghaladó csapadékmennyiség gyűlhet össze.