Négy éve először csökkent az euróövezeti fogyasztói árindex augusztusban

GazdaságPortál
-
 20.09.17 13:03Külföld

Augusztusban az energiaárak csökkenése miatt négy éve első alkalommal az előző havinál kisebb fogyasztói árindex alakult ki az euróövezetben az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtökön publikált jelentése alapján. Az euróövezet 19 tagállamában augusztusban négy éve, 2016 májusa óta első alkalommal csökkentek a…

5 kapcsolódó hír

Javultak az euróövezet külkereskedelmi adatai

VG
-
 20.09.16 12:43Gazdaság

Júliusban 27,9 milliárd euró külkereskedelmi többlet alakult ki az előző havi 21,2 milliárd euró és az egy évvel korábbi 23,3 milliárd euró után.

Lassan áll helyre az építőipar teljesítménye az euróövezetben

VG
-
 20.09.17 15:00Gazdaság

Az egy évvel korábbitól az Európai Unióban 3,9 százalékkal maradt el az építőipar termelése júliusban.

Uniós infláció. Augusztusban is a magyar volt a legnagyobb

Az Üzlet
-
 20.09.17 12:56Gazdaság

Augusztusban - akárcsak júliusban - a legnagyobb inflációt Magyarországon regisztrálták az Eu-ban, az eurózónában pedig négy éve első alkalommal az előző havinál kisebb fogyasztói árindex alakult ki - jelentette az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat.

Négy éve először csökkent az euróövezeti fogyasztói árindex augusztusban

Trademagazin
-
 20.09.17 10:03Gazdaság

Augusztusban az energiaárak csökkenése miatt négy éve első alkalommal az előző havinál kisebb fogyasztói árindex alakult ki az euróövezetben az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat jelentése alapján.   Az

A vártnál nagyobb mértékben nőtt az euróövezet külkereskedelmi többlete

Mandiner
-
 20.09.16 16:31Vélemény

Az export és az import egy évvel korábbihoz képest kétszámjegyű csökkenése mellett júliusban az euróövezetnek a várt csökkenés helyett az előző havinál és az előző évinél is nagyobb külkereskedelmi többlete alakult ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerdai jelentése szerint.