MNB: Célzott megoldás kell a fizetési moratórium után a nehézségekkel küzdő ügyfeleknek

168 Óra Online
-
  20.09.15 13:48 Gazdaság

A fizetési moratórium lejárta után a sérülékeny jövedelmi helyzetű adósokra fókuszáló, célzott, átmeneti és átlátható megoldási terveket vázolt fel Fábián Gergely, a jegybank ügyvezető igazgatója a Portfolio hitelezési konferenciáján.

15 kapcsolódó hír

MNB-igazgató: a fizetési moratórium lejárta után célzott megoldás kell

Növekedés
-
  20.09.15 11:47 Gazdaság

A fizetési moratórium lejárta után a sérülékeny jövedelmi helyzetű adósokra fókuszáló, célzott, átmeneti és átlátható megoldást javasolt Fábián Gergely, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója a Portfólió keddi hitelezési konferenciáján.

Hitelcsapda fenyegeti a magyarokat - már az MNB és a Bankszövetség is kongatja a vészharangot

Napi
-
  20.09.15 13:31 Belföld

Több százezer lakossági, és több tízezer vállalati ügyfél kerülhet bajba januárban, amikor a meglévő szabályok szerint véget ér a hitelmoratórium. A jegybank és a pénzintézetek is azt remélik, hogy célzott, folyamatos megoldással lehet visszavezetni a törlesztést az érintett állománynál, az összes hitel mintegy felénél.

A moratórium meghosszabbítását javasolja az MNB, de nem mindenkinek

Azenpenzem
-
  20.09.15 10:04 Gazdaság

Nem mindenki részére, hanem csak a sérülékeny ügyfélkör számára javasolja az MNB a hitelfizetési moratórium hosszabbítását – mondta Fábián Gergely, az MNB ügyvezető igazgatója a Portfolió mai Hitelezés konferenciáján.

Törlesztési moratórium: elárulta az MNB, mit javasol 2021-től

Portfolio
-
  20.09.15 09:37 Gazdaság

Célzott, a sérülékeny adósokra fókuszáló megoldás bevezetését javasolja az MNB a törlesztési moratórium lejárta után – mondta előadásában a Portfolio hibrid Hitelezés 2020 konferenciáján Fábián Gergely, a jegybank ügyvezető igazgatója. Ilyen lehet a kamatfizetési kötelezettség fenntartása vagy a teljes törlesztések ütemezett visszavezetése –…

Mi lesz a fizetési moratórium után?

ProfitLine
-
  20.09.16 04:05 Gazdaság

A fizetési moratórium lejárta után a sérülékeny jövedelmi helyzetű adósokra fókuszáló, célzott, átmeneti és átlátható megoldást javasolt Fábián Gergely, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója a Portfólió keddi hitelezési konferenciáján.

Kiderült, mit javasol az MNB a törlesztési moratórium után

Infostart
-
  20.09.15 12:46 Gazdaság

A fizetési moratórium lejárta után a sérülékeny jövedelmi helyzetű adósokra fókuszáló, célzott, átmeneti és átlátható megoldási javaslatokat vázolt fel Fábián Gergely, a jegybank ügyvezető igazgatója a Portfolio hitelezési konferenciáján.

Lakáshitelek tömege dőlhet be a törlesztési moratórium után Magyarországon

Startlap
-
  20.09.15 12:27 Gazdaság

A törlesztési moratróium sok problémát elfed, a lejárta után jelentős nem teljesítő hitelállomány alakulhat ki Magyarországon - mondta Felfalusi Péter, az Intrum vezérigazgatója a Portfolio mai hibrid Hitelezés 2020 konferenciáján.

Már látszik, mi jöhet a hitelmoratórium után

HVG
-
  20.09.15 13:12 Gazdaság

Az MNB ügyvezető igazgatója szerint a törlesztések ütemezése lehet az egyik könnyítés a moratórium lejárta után.

A fizetési moratórium lejárta után célzott, átmeneti és átlátható megoldás kell

Magyar Nemzet
-
  20.09.15 15:10 Gazdaság

A fizetési moratórium lejárta után a sérülékeny jövedelmi helyzetű adósokra fókuszáló, célzott, átmeneti és átlátható megoldást javasolt Fábián Gergely, a Magyar Nemzeti Bank (Mnb) ügyvezető igazgatója a Portfólió keddi hitelezési konferenciáján.

MNB: Célzott megoldás kell a fizetési moratórium után

Borsodihír
-
  20.09.15 19:03 Gazdaság

A moratórium a bankszektornak közel 50 milliárd forintba került, emellett több százmilliárd forint veszteséggel számolnak.

MNB: A fizetési moratórium lejárta után célzott és átlátható megoldás kell

Cívishír
-
  20.09.15 19:03 Megyei

A moratórium a bankszektornak közel 50 milliárd forintba került, emellett több százmilliárd forint veszteséggel számolnak.

Fizetési moratórium: célzottan segítene a bankszektor a nehézségekkel küzdő ügyfeleken

Pesti Hírlap
-
  20.09.15 15:05 Belföld

A szektor sajátos operációs bravúrt hajtott végre, amikor a magyar adósok 16 ezer milliárd forintnyi hitelállományának 24 órán belüli felfüggesztését intézte. A fizetési moratórium lejárta után a sérülékeny jövedelmi helyzetű adósokra fókuszáló, célzott, átmeneti és átlátható megoldási terveket vázolt fel Fábián Gergely, a jegybank ügyvezető…

Moratórium után. Az Mnb a sérülékeny adósokra fókuszálna

Az Üzlet
-
  20.09.15 13:30 Gazdaság

A fizetési moratórium lejárta után célzott, a sérülékeny jövedelmi helyzetű adósokra fókuszáló, átmeneti és átlátható megoldást kell találni - mondta Fábián Gergely, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója.

Hitelmoratórium: az MNB nem mindenkinek hosszabbítana, a bankok segítséget ígérnek a bajba jutottaknak

Népszava
-
  20.09.15 11:16 Gazdaság

Célzott, a sérülékeny adósokra fókuszáló megoldás bevezetését javasolja az MNB a törlesztési moratórium lejárta után. A Bankszövetség ígéri: minden bank hajlandó lesz bajban lévő ügyfeleinek extra részleges fizetést, adósság-átütemezést ajánlani.

MNB: A fizetési moratórium lejárta után célzott és átlátható megoldás kell

Magyar Hírlap
-
  20.09.15 11:04 Gazdaság

A magyar bankrendszer erős, támogatni tudja a gazdaságot - fogalmazott a jegybank igazgatója.