Karantén-kisokos: mikor jár a táppénz és a fizetés, ha otthon kell maradnunk?

Piac és Profit
-
 20.09.07 19:51Gazdaság

A koronavírus terjedése miatt számos munkáltató kapott olyan értesítést munkavállalójától, hogy a hatóság a munkavállalóval szemben karantént rendelt el. Voltak olyan esetek is, amikor a munkáltató maga kötelezte arra a dolgozóit, hogy a külföldi nyaralást követően két hétig maradjanak otthon.

8 kapcsolódó hír

Fizetés nélkül maradhatunk karantén alatt: sőt, más ellátásra sem lehetünk jogosultak

Pénzcentrum
-
 20.09.07 16:16Gazdaság

A munkavállalók könnyen kerülhetnek olyan helyzetbe, hogy sem bérre, sem pedig egyéb ellátásra nem lesznek jogosultak. A koronavírus terjedése miatt számos munkáltató kapott olyan értesítést munkavállalójától, hogy a hatóság

Jár-e fizetés és táppénz a karantén alatt?

Adó
-
 20.09.08 10:39Karrier

A koronavírus-járvány során a munkavállaló könnyen kerülhet olyan helyzetbe, hogy amennyiben nem tud otthon dolgozni, akkor sem bérre, sem egyéb ellátásra nem lesz jogosult, így a legjobb megoldás biztosítani az otthoni munkavégzés körülményeit – derül ki a PwC Legal közleményéből.

Karantén ideje alatt jár-e fizetés, jár-e táppénz?

ProfitLine
-
 20.09.07 15:30Gazdaság

A koronavírus terjedése miatt számos munkáltató kapott olyan értesítést munkavállalójától, hogy a hatóság a munkavállalóval szemben karantént rendelt el. Voltak olyan esetek is, amikor a munkáltató maga kötelezte arra a dolgozóit, hogy a külföldi nyaralást követően két hétig maradjanak otthon. Sok cégnél pedig olyan szabályozást vezettek be,…

Karantén alatt így nem jár fizetés, sem táppénz

24.hu
-
 20.09.07 14:06Gazdaság

Sőt, még fizetnünk is kellhet, amíg otthon vagyunk.

Jár-e fizetés, jár-e táppénz a karantén alatt?

Digital Hungary
-
 20.09.08 05:18Karrier

A koronavírus terjedése miatt számos munkáltató kapott olyan értesítést munkavállalójától, hogy a hatóság a munkavállalóval szemben karantént rendelt el. Voltak olyan esetek is, amikor a munkáltató maga kötelezte arra a dolgozóit, hogy a külföldi nyaralást követően két hétig maradjanak otthon. A PwC szakértői megvizsgáltak, hogy mi történik ilyen…

Karanténvariációk: mikor jár fizetés vagy táppénz?

Infostart
-
 20.09.08 06:00Belföld

A koronvírus-járvány fokozódásával ismét gyakoribb lesz a kötelező karantén vagy az otthoni gyermekfelügyelet. A PwC jogi szakértői megvizsgálták, milyen esetben milyen ellátásra számíthatunk.

Fizetés, táppénz vagy egyik sem jár a karantén alatt?

HR Portál
-
 20.09.07 14:11Karrier

Meglehetősen bonyolultak a karanténra vonatkozó bérezési és tb-szabályok, de segítünk eligazodni. A külföldről történő hazautazás után előírt karantén időszaka például nem minősül keresőképtelenségnek, így ilyenkor táppénz nem jár, sőt az egészségügyi szolgáltatási járadékot is meg kell fizetni.

Fizetés, táppénz a karantén alatt – milyen szabályok vonatkoznak rám, ha otthon kell maradnom?

Forbes
-
 20.09.07 14:25Pénzügy

Nagyon színes képet mutat a hatályban lévő szabályozás azzal kapcsolatban, mi történik a munkavállalók bérezésével, ha otthon kell maradniuk.