Két ígéretes koronavírus-vakcina kapott különleges engedélyt

Portfolio
-
  20.07.13 15:21 Gazdaság

Két kísérleti koronavírus-vakcina kapott engedélyt az amerikai felügyelettől a gyorsított jóváhagyatási eljárásban való részvételre – írja a CNBC. A vakcinákat a német BioNTech és az amerikai Pfizer közösen fejleszti.

3 kapcsolódó hír

Magyar alelnöke van a legígéretesebb koronavírus-vakcinát fejlesztő amerikai cégnek

HVG
-
  20.07.12 20:02 Infotech

Karikó Katalin biokémikussal, az amerikai BioNTech cég alelnökével készített interjút az Index. A BioNTech és a Pfizer közös koronavírus-ellenes oltóanyaga az egyik legígéretesebb a lehetséges koronavírus-vakcinák között. A tudós a nyolcvanas években ment ki Amerikába, hogy az RNS-ben rejlő orvosi lehetőségeket kutassa.

Covid-19 vakcina, avagy a siker útján Pfizer

FüHü
-
  20.07.13 19:41 Vélemény

Mint azt korábbi terjedelmes cikkünkben megírtuk a Pfizer elnök tartja ígéretét és a cég a BioNTech német biotechnológiai laborral közösen négy vakcina típus közös fejlesztésének  eredményeként kettőre máris megkapta a gyorsított tesztelésekhez szükséges Egyesült Államok Élelmezési és Gyógyszerügynöksége (FDA) által kibocsátott…

Magyar kutató a legígéretesebb koronavírus-vakcinát fejlesztő cég alelnöke

Index
-
  20.07.12 18:20 Tudomány

Karikó Katalin az RNS orvosi alkalmazásának egyik úttörője. Jó eséllyel az általa vezetett kutatás fogja az első forgalomba kerülő RNS-alapú oltást eredményezni.