Fürjes Balázs: a főváros fejezze be az autósok üldözését

ATV
-
  20.07.11 12:25 Belföld

Interjút adott a Népszavának a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár. A beszélgetés során többek között szóba került az önkormányzatokat sújtó központi elvonások, a Lánchíd-projekt, az 5-ös metró víziója, vagy a 9 órás iskolakezdés is.

7 kapcsolódó hír

Nagy munka indulhat a Citadellánál - sikló is épül

Napi
-
  20.07.11 10:17 Otthon

A Citadella és környezetének megújítását nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a kormány, továbbá döntött egy múzeum létrehozásáról a területen és a Tabánból a Gellért-hegyre vezető sikló megépítéséről is.

Kiderült, mikorra készülhet el a Dél-Budát és Dél-Pestet összekötő Galvani-híd

Portfolio
-
  20.07.11 10:17 Gazdaság

Korábban a Portfolionál is többször írtunk a Dél-Buda és Dél-Pest összekötését lehetővé tevő Galvani-híd tervéről. Most Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a Népszavának adott interjúban beszélt a híddal kapcsolatos részletekről. Az államtitkár a híd kapcsán elmondta, hogy legkésőbb 2023-ban…

Kötelező szakmai ellenőrzés nélkül építhetik át a gellérthegyi Citadella környékét

Hírklikk
-
  20.07.11 13:54 Belföld

A Citadella erőd és sétány fejlesztésével, valamint A Magyar Szabadságharcosok Múzeuma és kiállítás megvalósításával összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a kormány, miután nemrég törvényt hoztak erről. A kormány döntése értelmében, a sikló is megépülhet.

Fürjes: Örömmel odaadnánk a 6 milliárdot a Lánchídra, ha végre elkezdődne

Index
-
  20.07.11 11:26 Belföld

A budapesti fejlesztésekért felelős államtitkár szerint másfél hónapja nem kaptak válaszokat a Városházától.

Fürjes Balázs: Új Duna-híd épül hat éven belül

Mandiner
-
  20.07.11 11:15 Vélemény

A kormány fizeti a hármas metró felújításának teljes költségét, örömmel odaadnánk a 6 milliárdot a Lánchíd-rekonstrukcióra, ha végre elkezdődne.

Új Duna-híd épül hat éven belül

Népszava
-
  20.07.11 06:20 Belföld

Azt ajánljuk Karácsony Gergelynek, hogy a kormány és főváros közösen döntsön a gellérthegyi sikló megépítéséről, az éves működési nyereséget pedig fordítsuk a Gellért téri közpark fejlesztésére, fenntartására - mondta Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.

Fürjes Balázs: Új javaslatok a fővárossal való együttműködésre

BudaPestkörnyéke
-
  20.07.11 11:38 Megyei

Fürjes Balázs, Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár interjút adott a Népszavának, amelyben fontos javaslatokat is tett az együttműködésre a fővárosi önkormányzattal. A kormány kész folytatni a kormányzati parkfejlesztési programot, amelynek keretében korábban megújult a Margitsziget és az Orczy-kert is. A kormány arra…