Kisebb EU-s költségvetést javasol az Európai Tanács elnöke

Portfolio
-
 20.07.10 18:10Külföld

Kedvezményeket adna a fukar északi tagállamoknak Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a következő EU-s költségvetési hozzájárulásukhoz, hogy ezzel tegye számukra elfogadhatóbbá az újjáépítési alapot. Az elmozdulás a források szerint jó, de még mindig sok a vitás pont, főleg az alap összetételét illetően.

3 kapcsolódó hír

Rezeda: Bandaháború

Huppa
-
 20.07.11 07:05Vélemény

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke bemutatta az új EU-költségvetésre vonatkozó javaslatait, amelyek NER szemmel nem kimondottan biztatóak. Pénz az lenne dögivel, mint eddig is, azonban Európa – mintha kezdene megjönni az esze – erősen hajlik afelé, hogy jogállami kritériumokhoz kösse a kifizetéseket, ami nagyon nem esne jól a…

Az Európai Tanács elnöke előterjesztette kompromisszumos költségvetési javaslatát

Hírklikk
-
 20.07.10 21:15Külföld

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke mai brüsszeli sajtótájékoztatóján 1074 milliárd eurós keretköltségvetést javasolt az Európai Unió számára a 2021-től kezdődő hétéves időszakra. Az uniós pénzek kifizetését a jogállamiság kritériumainak betartásához kötné.

Óvatosabb javaslatot tett az uniós büdzséről Michel

Magyar Hírlap
-
 20.07.11 02:16Külföld

A jogállamisághoz kötné a támogatások kifizetését az Európai Tanács elnöke, aki a jövőheti brüsszeli csúcstalálkozón előrelépést akar elérni a keretköltségvetést illetően.