Teszt közben felrobbant a SpaceX egyik űrhajójának prototípusa

PCWorld
-
 20.05.30 09:01Infotech

Az Elon Musk vezette cég elhivatott, hogy minél előbb olyan űrhajókat készítsen, melyek akár száz főt is elszállítanak az űrbe, az egyik ilyen tesztelése most azonban balul sült el.

7 kapcsolódó hír

Tesztelés közben robbant fel a SpaceX rakétája

Liner
-
 20.05.30 09:24Életmód

A Starship névre keresztelt prototípus hatalmas tűzgömböt maga után hagyva semmisült meg. A SpaceX épp az első emberi misszióra készült, amikor megtörtént a borzasztó katasztrófa, azonban szerencsére ezen az űrhajón senki nem tartózkodott. Az óriási robbanást élőben közvetítették a YouTube-on. Az Elon Musk vezette cég következő…

Felrobbant a SpaceX Starship űrhajó/rakéta új prototípusa

HVG
-
 20.05.29 22:40Infotech

Hatalmas robbanással semmisült meg péntek este a SpaceX eddigi legmerészebb tervének nélkülözhetetlen összetevője. A Starship űrhajó egyelőre prototípusként létező rakétájának megbízhatóan kell majd működnie ahhoz, hogy Elon Musk terveinek megfelelően százasával utaztathassunk embereket más bolygókra.

Hajtóműrobbanás Texasban

Űrvilág
-
 20.05.30 10:15Tudomány

Folyik a SpaceX Starship rendszerének tesztelése. Pénteken próba közben robbanás vetett szét egy Raptor hajtóművet és vele együtt a prototípust.

Hatalmas robbanással ért véget egy SpaceX prototípus tesztje

Index
-
 20.05.29 23:33Tudomány

A Starship SN4-es már több statikus hajtóműtesztet is kibírt, és eddig ez volt a leghosszabb életű Starship prototípus.

Felrobbant a SpaceX Csillaghajójának prototípusa

Androgeek
-
 20.05.30 09:09Tudomány

A SpaceX Csillaghajójának prototípusa hajtómű-meghibásodást szenvedett a tegnapi nap folyamán, ami után a komplett készülék felgyulladt és felrobbant, ezzel óriási lángcsóvát kialakítva a texasi tesztüzemükben. Nagyjából egy perccel azután történt a robbanás, hogy letesztelték a Raptor hajtóműveket, azonban pontosan még nem...

Felrobbant a SpaceX Starship rakétája

Qubit
-
 20.05.30 08:57Infotech

Az emberes bolygóközi utazásra tervezett Starship prototípusa nem sokkal az után robbant fel, hogy beindították a Raptor hajtóműveket. Mindez egy nappal a SpaceX egy másik fontos küldetése előtt történt.

Újra felrobbant egy Starship rakéta prototípus

IT café
-
 20.05.30 09:07Infotech

A terheléses teszt sikerült, az utána következő robbanás okát még vizsgálják.