Felrobbant a SpaceX Starship űrhajó/rakéta új prototípusa

HVG
-
  20.05.29 22:40 Infotech

Hatalmas robbanással semmisült meg péntek este a SpaceX eddigi legmerészebb tervének nélkülözhetetlen összetevője. A Starship űrhajó egyelőre prototípusként létező rakétájának megbízhatóan kell majd működnie ahhoz, hogy Elon Musk terveinek megfelelően százasával utaztathassunk embereket más bolygókra.

7 kapcsolódó hír

Hajtóműrobbanás Texasban

Űrvilág
-
  20.05.30 10:15 Tudomány

Folyik a SpaceX Starship rendszerének tesztelése. Pénteken próba közben robbanás vetett szét egy Raptor hajtóművet és vele együtt a prototípust.

Hatalmas robbanással ért véget egy SpaceX prototípus tesztje

Index
-
  20.05.29 23:33 Tudomány

A Starship SN4-es már több statikus hajtóműtesztet is kibírt, és eddig ez volt a leghosszabb életű Starship prototípus.

Felrobbant a SpaceX Csillaghajójának prototípusa

Androgeek
-
  20.05.30 09:09 Tudomány

A SpaceX Csillaghajójának prototípusa hajtómű-meghibásodást szenvedett a tegnapi nap folyamán, ami után a komplett készülék felgyulladt és felrobbant, ezzel óriási lángcsóvát kialakítva a texasi tesztüzemükben. Nagyjából egy perccel azután történt a robbanás, hogy letesztelték a Raptor hajtóműveket, azonban pontosan még nem...

Felrobbant a SpaceX Starship rakétája

Qubit
-
  20.05.30 08:57 Infotech

Az emberes bolygóközi utazásra tervezett Starship prototípusa nem sokkal az után robbant fel, hogy beindították a Raptor hajtóműveket. Mindez egy nappal a SpaceX egy másik fontos küldetése előtt történt.

Újra felrobbant egy Starship rakéta prototípus

IT café
-
  20.05.30 09:07 Infotech

A terheléses teszt sikerült, az utána következő robbanás okát még vizsgálják.

Teszt közben felrobbant a SpaceX egyik űrhajójának prototípusa

PCWorld
-
  20.05.30 09:01 Infotech

Az Elon Musk vezette cég elhivatott, hogy minél előbb olyan űrhajókat készítsen, melyek akár száz főt is elszállítanak az űrbe, az egyik ilyen tesztelése most azonban balul sült el.

Tesztelés közben robbant fel a SpaceX rakétája

Liner
-
  20.05.30 09:24 Életmód

A Starship névre keresztelt prototípus hatalmas tűzgömböt maga után hagyva semmisült meg. A SpaceX épp az első emberi misszióra készült, amikor megtörtént a borzasztó katasztrófa, azonban szerencsére ezen az űrhajón senki nem tartózkodott. Az óriási robbanást élőben közvetítették a YouTube-on. Az Elon Musk vezette cég következő…