A költségvetési számháború okozhatta az MNB-alelnök vesztét

MFor
-
  20.05.29 14:59 Gazdaság

Forrásaink szerint ugyanis Nagy Márton nem képviselte markánsan a Magyar Nemzeti Bank (MNB) álláspontját a Pénzügyminisztériummal való egyeztetés során, ezért veszítette el végleg Matolcsy György bizalmát, s kellett távoznia.

5 kapcsolódó hír

Csata az MNB és a PM között - ezért távozott Nagy Márton?

Napi
-
  20.05.30 09:36 Belföld

Az Index szerint Nagy Mártonnak azért kellett távoznia a jegybankból, mert a Pénzügyminisztérium álláspontja érvényesült több fontos kérdésben.

"Az elnök úr bizalmából esett ki" - nem egy másik pozíció miatt távozhatott Nagy Márton

HVG
-
  20.05.30 10:33 Gazdaság

Bizalomvesztés, esetleg csak "elvitte a balhét" - ezeket az okokat feltételezi források alapján az Index az MNB-alelnök hirtelen távozása mögött. Nagy Márton egyik napról a másikra, 18 év után hagyta ott a jegybankot.

Matolcsynak elege lett Nagy Márton alelnökből

Hírklikk
-
  20.05.30 14:09 Belföld

Bár az első hírek arról szóltak, hogy Nagy Márton MNB alelnök – sokak számára váratlanul – lemondott más fontos megbízatása miatt, az Index szakújságírója, Brückner Gergely többek megkérdezése után egyértelműsíti, hogy nem lemondás, hanem valójában kirúgás történt, Matolcsynak elege lett alelnökéből.

Index: Egy régi konfliktus áll a jegybanki alelnök távozása mögött

Magyar Hang
-
  20.05.30 08:27 Belföld

Nem önszántából távozott Nagy Márton, ezt azóta is többen megerősítették.

Mfor: A kormánnyal vívott csata áldozata lett az MNB alelnöke

Pesti Hírlap
-
  20.05.29 19:25 Vélemény

A kormány a Pénzügyminisztérium GDP-prognózisát fogadta el, nem az MNB-ét, ez okozhatta Nagy vesztét. Csütörtökön lemondott váratlanul Nagy Márton MNB-alelnök, akinek viszonya, az Mfor szerint hullámzó volt Matolcsy György jegybankelnökkel. Az oldal úgy értesült, a Pénzügyminisztériummal folytatott egyezkedés és vita után kellett mennie…