Mostantól a Magyar Értéktár része a füredi Anna-bál

Balaton.hu
-
  20.05.26 07:10 

A Magyar Értéktár a füredi Anna-bál mellett a csíksomlyói búcsúval és a klasszikus magyar szablyavívás hagyományával is bővült. A csíksomlyói pünkösdi búcsú és kegyhely, a klasszikus magyar szablyavívás, a szőregi rózsatő és a tiszavirágzás is bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe, míg a Magyar Értéktár hét tétellel bővült – tudósított az MTI.…

5 kapcsolódó hír

A csíksomlyói búcsúval is bővült a Hungarikumok Gyűjteménye

Nyíregyháza
-
  20.05.25 10:02 Belföld

A csíksomlyói pünkösdi búcsú és kegyhely, a klasszikus magyar szablyavívás, a szőregi rózsatő és a tiszavirágzás is bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe, míg a Magyar Értéktár hét tétellel bővült – közölte az Agrárminisztérium.

Hungarikum lett a tiszavirágzás és a csíksomlyói búcsú

Behír
-
  20.05.25 12:15 Belföld

A csíksomlyói pünkösdi búcsú és kegyhely, a klasszikus magyar szablyavívás, a szőregi rózsatő és a tiszavirágzás is bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe, emellett a Magyar Értéktár is hét tétellel bővült.

Kiemelkedő nemzeti értékké nyilvánították a füredi Anna-bált

Veol
-
  20.05.25 08:08 Megyei

Bekerült a Magyar Értéktárba a balatonfüredi Anna-bál, erről döntött a Hungarikum Bizottság 25. jubileumi ülésén, május 21-én, Budapesten.

A szablyavívás is bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe

infoVáros
-
  20.05.25 09:15 Megyei

A Hungarikum Bizottság döntésével a klasszikus magyar szablyavívás hagyományát, a magyar kardiskola alapját, mint kiemelkedő jelentőséggel bíró nemzeti értéket is a hungarikumok közé emelte.

Bővült a Hungarikumok Gyűjteménye

Oldalas
-
  20.05.25 07:40 Kultúra

A csíksomlyói pünkösdi búcsú és kegyhely, a klasszikus magyar szablyavívás, a szőregi rózsatő és a tiszavirágzás is bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe, emellett a Magyar Értéktár is hét tétellel bővült – mondta el Nagy István agrárminiszter a Hungarikum Bizottság 25. jubileumi ülésén, csütörtökön, Budapesten. A Hungarikum Bizottság…