Müller Cecília: Zajlik a koronavírus elleni oltóanyag kifejlesztése

HírTV
-
  20.05.22 11:41 Vélemény

A Debreceni Egyetem és a Nemzeti Népegészségügyi Központ közösen fog oltóanyagot gyártani - hangzott el az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján.

8 kapcsolódó hír

Megszólalt a polgármester: bár kinyithatna a szigetvári strand, annyira életszerűtlenek a feltételek, hogy mégsem tudna…

ATV
-
  20.05.21 21:08 Belföld

Négy négyzetméter per vendég a medencében. Ez az egyik legérdekesebb új szabály a strandokon, amik egyébként nem üzemelhetnek teltházzal. Budapesten jövő hét szombattól lehet fürdőbe menni. Öt strand nyit meg, előzőleg mindenhol nagytakarítást végeznek és fertőtlenítenek. Híradónk úgy tudja, vidéken több strand bezárt néhány…

Hétfőtől folytatódik a védőoltások beadása a hetedik osztályos tanulóknak

Nyíregyháza
-
  20.05.22 07:54 Belföld

Hétfőtől folytatódik a védőoltások beadása a hetedik osztályos tanulóknak - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília: Az iskolákat és óvodákat fertőtleníteni kell a nyitás előtt

Hiros
-
  20.05.21 12:10 Belföld

Az új fertőzöttek és a gyógyultak aránya kedvező, a járvány lefelé menő szakaszában vagyunk-hangsúlyozta az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján az országos tisztifőorvos.

Strandok: kevesebb lesz a vendég

RTL Klub
-
  20.05.21 18:07 Bulvár

Online jegyvásárlás, kötelező papucs, és folyamatos fertőtlenítés. Kiderült, hogy mik lesznek a strandolás szabályai Budapesten. A beltéri medencés gyógyfürdők zárva maradnak. 5 strand nyithat ki, de csak szigorú szabályok mellett, az egyik ilyen, hogy a medencékben egy embernek 4 négyzetméternyi vízfelületet kell biztosítani.

Tisztifőorvos: Már elkezdődött a hazai, koronavírus elleni vakcina fejlesztése

Behír
-
  20.05.22 12:00 Gazdaság

Több mint 151 ezer KATA-s vállalkozás kapott átmeneti adómentességet; továbbra is kedvezőek a járványügyi statisztikák; enyhülnek a határellenőrzésekkel kapcsolatos szabályok – erről volt szó az operatív törzs pénteki, online sajtótájékoztatóján.

Operatív törzs: a járványgörbe lefelé mutat

MedicalOnline
-
  20.05.22 11:51 Gazdaság

Mint az az operatív törzs pénteki tájékoztatóján elhangzott, a járványgörbe lefelé mutat; bizakodunk, hogy a járvány vége felé vagyunk.

Operatív Törzs: 151 ezer katás fizetési kötelezettségét törölte a NAV

Magyar Hang
-
  20.05.22 11:23 Belföld

Magyar koronavírus-oltóanyag fejlesztésén dolgozik a Debreceni Egyetem és az EMMI.

Kinyithatnak a strandok és a fürdők, de mik lesznek a szabályok?

Vaol
-
  20.05.21 12:34 Megyei

Az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos válaszolt lapunk kérdésére. A Vas Népe arra volt kíváncsi:  Folyamatosan nyitnak a fürdők, strandok. Van-e, lesz-e központi szabály vagy iránymutatás arra, hogy a normál viszonyok közötti látogatószámhoz képest hány embert engedhetnek be?