A korlátozó intézkedések hatására a magyarok megrohanták a patikákat

ATV
-
  20.05.13 09:32 Belföld

A lakosság mintegy 60 milliárd forintért váltott ki vényköteles gyógyszert - írja szerdai kiadásában a Világgazdaság, hozzátéve, hogy sokan a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása miatt bevezetett korlátozó intézkedések hatására váltottak ki egyszerre többhavi gyógyszert.

5 kapcsolódó hír

A koronavírus-járvány hatása: márciusban megrohantuk a gyógyszertárakat

Portfolio
-
  20.05.13 08:05 Gazdaság

Márciusban több mint 30%-kal növekedett a vényköteles gyógyszerek forgalma a patikákban, ami azt mutatja, hogy a koronavírus a gyógyszerfogyasztási szokásokra is erősen rányomja a bélyegét. A részletes adatokból az is kiderül, hogy milyen készítményekből tankolt be leginkább a magyar lakosság és hogy az ország mely területein csapódott le…

Bespájzolt gyógyszerből a lakosság

Infostart
-
  20.05.13 09:02 Gazdaság

Márciusban mintegy 60 milliárd forintért váltottak ki vényköteles gyógyszert - írja a a Világgazdaság.

Óriásit nőtt a forgalom a patikákban

PharmaOnline
-
  20.05.14 07:19 Karrier

Drasztikus, több mint 30 százalékos mértékben növekedett a vényköteles gyógyszerek forgalma márciusban, derül ki a Napi.hu szerint a Hyflylabs Zrt. és a Benu Magyarország Zrt. kutatásából.

Megugrott a patikák forgalma

VG
-
  20.05.13 07:15 Gazdaság

Sokan több hónapra előre bespájzoltak gyógyszerekből a koronavírus miatti kijárási korlátozásokra reagálva. Márciusban csak vényköteles termékekért hatvanmilliárd forintot hagytak a patikákban.

Márciusban 60 milliárdért vettünk gyógyszert

Pesti Hírlap
-
  20.05.13 09:17 Vélemény

Ez közel 50 százalékos emelkedés egy átlagos hónaphoz képest. Áprilisra enyhült a pánik. Bespájzolt gyógyszerből a lakosság márciusban, mintegy 60 milliárd forintért váltottak ki vényköteles gyógyszert – írja a szerdai Világgazdaság, amit az MTI szemléz. Sokan a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása miatt bevezetett korlátozó…