Felfüggesztették az osztályozást, nem bukhatnak a szlovák tanulók a koronavírus miatt

Blikk
-
 20.04.06 14:50Külföld

Az általános iskolák diákjai nem kapnak érdemjegyet, csak szóbeli értékelést, míg a középiskolákban kaphat jegyet a tanuló, de bukni nem bukhat meg, ahogy a legkisebbek sem.

4 kapcsolódó hír

Gröhling: az általános iskolákban bizonyítvány helyett szóbeli kiértékelés és online középiskolai felvételi jöhet

ma7.sk
-
 20.04.05 15:25Karrier

A frissen kinevezett oktatáügyi miniszter, Branislav Gröhling az Állami Pedagógia Intézettel tart közös sajtótájékoztatót hétfőn. Akkor derül majd ki, végül milyen értékelést kapnak az általános iskolák diákjai júniusban, az ugyanis már szinte biztos, ebben a félévben nem lesz hagyományos tanítás.

Felfüggesztik az alapiskolás tanulók év közbeni osztályzását

Felvidék.ma
-
 20.04.06 16:57Határtalan

Hétfőtől felfüggesztik az alapiskolás tanulók év közbeni osztályzását. Az intézkedés az iskolák zárva tartása alatt marad érvényben. Ezt Miroslava Hapalová, az Állami Pedagógiai Intézet (ŠPÚ) megbízott igazgatónője jelentette be egy sajtótájékoztatón. A jegyeket szóbeli értékelés váltja fel. Hapalová a tanároktól igazságos értékelést vár, és azt ké

Szóbeli értékelés, online felvételi, az ingyen ebédek eltörlése – milyen intézkedéseket javasol az oktatásügyi miniszter?

Parameter
-
 20.04.06 08:08Határtalan

Közölte, hogy nem tervezik lerövidíteni a nyári szünetet, és mivel a diákok tízből hét hónapot már teljesítettek a suliban, évismétlésre sem kell számítani. Buktatástól vélhetően szintén nem kell tartania senkinek. Az oktatásügyi tárcánál létrehoztak egy munkacsoportot, melynek tagja a volt egészségügyi miniszter, Andrea Kalavská, valamint az orszá