Spenótfőzelék maradék sonkával

Street Kitchen
-
  20.04.03 20:00 Recept

A főzelékhez az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a spenótot, fűszerezzük, és ha kicsit kiengedett, belerakjuk az apró kockákra vágott krumpli felét. Felöntjük a vízzel, és addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul. Ekkor leturmixoljuk a tejjel, pár csepp citromlevet adunk hozzá, és a…

2 kapcsolódó hír

Tejszínes-zöldséges tészta

Mindmegette
-
  20.04.03 07:30 Recept

A cukkinit karikákra vágjuk, a gombát megpucoljuk és felszeleteljük, a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk. A wokba teszünk egy kis olívaolajat, majd beletesszük a zöldségeket párolni. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Miután a zöldségek megpuhultak, beleöntjük a főzőtejszínt, majd egy kevés mézet teszünk bele. Kicsit összefőzzük A tésztát a…

Kolbászos-medvehagymás burgonyafánk

Street Kitchen
-
  20.04.02 17:48 Életmód

A kolbászt 1 x 1 mm-es kockákra, a medvehagymát vékony csíkokra vágjuk, majd a megfőtt, áttört és kihűlt burgonyához adjuk a liszttel és a tojással együtt, végül sózzuk, borsozzuk. Az egészet összegyúrjuk, 1 cm-es vastagságúra nyújtjuk, majd egy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Salsával fogyasztjuk.…