EP: újabb támadást sürgetnek Magyarország ellen

888.hu
-
  20.04.02 15:43 Külföld

Nemrég összeült az Európai Parlament egyik politikai intézménye, az Elnökök Értekezlete (a frakcióvezetők és az EP elnöke), az ülésen pedig felhatalmazták David Sassoli EP-elnököt, hogy levélben kérje az Európai Bizottságot: vizsgálja meg a magyar koronavírus-törvény összeférhetőségét az Európai Unióról szóló szerződés 2. cikkével. Utóbbi…

10 kapcsolódó hír

Újabb hetes cikkelyes eljárást sürgetnek Magyarország ellen

HírTV
-
  20.04.02 15:27 Külföld

Felhatalmazták David Sassoli Ep-elnököt, hogy levélben kérje az Európai Bizottságot:vizsgálja meg a magyar koronavírus-törvény összeférhetőségét az Európai Unióról szóló szerződés 2. cikkével.

Brüsszel: EP-frakciók a 7-es cikkelyes eljárás elindítását kérik a Bizottságtól Magyarország ellen

ATV
-
  20.04.02 20:26 Külföld

Az Európai Bizottságtól a 7-es cikkelyes eljárás elindítását kérik Magyarországgal szemben EP-frakciók - írja az Eurologus. Ez már a második uniós “atom” ledobása lenne.

Magyar Nemzet: Újabb hetes cikkelyes eljárást sürgetnek Magyarország ellen

Mandiner
-
  20.04.02 15:37 Külföld

Az uniós szerződések alapján van arra lehetőség, hogy párhuzamosan több 7. cikkely szerinti eljárás legyen ugyanazon tagállammal szemben – emlékeztet a lap.

Össztűz zúdul Orbán Viktorra - Kizárást és újabb 7-es cikkes eljárást követelnek

Napi
-
  20.04.02 19:08 Külföld

Rendkívüli plenáris ülést tart az Európai Parlament áprilisban, egyúttal a képviselőcsoportok többsége azt szeretné, ha az Európai Bizottság hetes cikk szerinti eljárást indítson Magyarországgal szemben. Közben a koronavírus-törvény miatt az Európai Néppártban is áll a bál, 13 tagpárt kéri a Fidesz kizárását.

Ismét eljárást indítanának az Európai Parlamentben hazánkkal szemben

Propeller
-
  20.04.02 18:14 Külföld

Már folyik ellenünk egy eljárás, de a testület nagy része szerint itt az idő egy újabbra. Rendkívüli plenáris ülést tart az Európai Parlament áprilisban, egyúttal a képviselőcsoportok többsége azt szeretné, ha az Európai Bizottság hetes cikk szerinti eljárást indítana Magyarországgal szemben. Az Európai Parlament költségvetési…

A vírus helyett Magyarország az EU célpontja

Gondola
-
  20.04.03 10:34 Külföld

Az Európai Parlament liberális, baloldali és zöldpártjai a rendkívüli intézkedések nyomán arra kérték az uniós bizottságot, hogy indítson újabb jogállamisági eljárást Magyarország ellen.

Újabb hetes cikkes eljárást javasolnak Magyarországgal szemben

Index
-
  20.04.02 16:14 Külföld

Az EP egyik szakbizottsága vészforgatókönyvet javasol a jövő évre, a képviselőcsoportok többsége pedig újabb hetes cikkes eljárást Magyarország ellen.

Alaposan megrengette a forintot a koronavírus-törvény: aggasztják az Eu-t a magyarországi rendelkezések

Blikk
-
  20.04.02 19:19 Külföld

A forintot is alaposan megrengette a hétfőn elfogadott koronavírus-törvény, egész pontosan az arra adott erőteljes külföldi reakciók. Először az Európai Bizottságtól és az Európai Parlamenttől jöttek a jelzések, majd több néppárti tagpárt kezdeményezte a Fidesz kizárását a Néppártból, amelynek az elnöke, Donald Tusk (62) is kikelt Orbán Viktor (56)

Levélben fordul az EB-hez a magyar jogszabályt illetően az EP

hirado.hu
-
  20.04.02 18:48 Külföld

Arra kérik az Európai Bizottságot, állapítsa meg, hogy a jogszabály az uniós szerződés 2. cikkének súlyos megsértését jelenti-e.

Újabb hetes cikkelyes eljárást sürgetnek Magyarország ellen

Origo
-
  20.04.02 15:34 Külföld

Az Európai Néppárt nem állt be a 7. cikkelyt szorgalmazók mögé.