Völner Pál: Az Európai Bíróság csak példát akart statuálni a kvótaperben hozott ítéletével

ATV
-
  20.04.02 17:50 Külföld

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az ATV Híradójának azt mondta: a döntésnek egyébként nincs semmilyen jogkövetkezménye, hiszen a "kvóták" teljesítésének, vagyis a menekültek átvételének határideje már lejárt.

12 kapcsolódó hír

Babis: Nincs jelentősége, hogy Csehország veszített a kvótaperben

Lokál
-
  20.04.02 14:13 Külföld

Andrej Babis cseh kormányfő szerint nincs jelentősége annak, hogy Csehország kvótaügyben elveszítette a pert az Európai Unió luxemburgi székhelyű bíróságán. Úgy véli, a fontos az, hogy Csehország semmiféle migránsokat nem fog befogadni, a kvóták pedig időközben megszűntek.

Migránsügyben elítélték hazánkat, Lengyelországot és Csehországot

Demokrata
-
  20.04.02 10:27 Vélemény

A három ország nem teljesítette az uniós jogból eredő kötelezettségeit - közölte az unió bírósága.

Magyarország elvesztette a kvótapert

24.hu
-
  20.04.02 10:18 Külföld

Az Európai Bíróság szerint nem utasíthattuk volna vissza a menekültkvótákról szóló döntést, még nem tudni, mekkora lesz a büntetés.

Lengyel kormányszóvivő: Nem lesz gyakorlati jelentősége az Európai Bíróság ítéletének

Mandiner
-
  20.04.02 14:35 Külföld

A kvótát az uniós tagállamok többsége nem teljesítette, az Európai Bizottság viszont csak Lengyelországot, Magyarországot és Csehországot perelte be – mutatott rá a lengyel kormányszóvivő.

Uniós bíróság: Magyarország nem teljesítette kötelezettségeit

Jogászvilág
-
  20.04.02 14:45 Külföld

Nem teljesítette az uniós jogból eredő kötelezettségeit Lengyelország, Magyarország és Csehország, amikor megtagadta a nemzetközi védelmet kérelmezők áthelyezésére szolgáló ideiglenes mechanizmusnak való megfelelést - közölte ítéletét az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága.

Nagyon rossz hírt kapott a magyar kormány

Napi
-
  20.04.02 12:01 Külföld

Mivel Lengyelország, Magyarország és a Csehország megtagadta a nemzetközi védelmet kérelmezők áthelyezésére szolgáló ideiglenes mechanizmusnak való megfelelést, nem teljesítette az uniós jogból eredő kötelezettségeit - állapította meg az Európai Bíróság csütörtökön közzé tett ítéletében.

Varga Judit reagált a kvótaperre: "továbbra sem kérünk a migránskvótából!"

Propeller
-
  20.04.02 11:38 Külföld

"Bár a történelem bennünket igazolt, mégis Magyarországot citálták bíróság elé. Különösen felháborító ez annak tükrében, hogy a 2015-ös kvótahatározatokat szinte egyetlen másik tagállam sem teljesítette maradéktalanul" – fogalmazott az igazságügyi miniszter az Európai Unió Bíróságának csütörtökön kihirdetett ítéletére reagálva. Fotó:…

Kvótaper: két lehetséges jogkövetkezményt mérlegelhet az Európai Bizottság

Infostart
-
  20.04.02 15:50 Külföld

Még nem tudni, hogy mi lesz az Európai Bíróság kvótaperben hozott elítélő döntésének jogkövetkezménye, de az biztos nem, hogy be kell fogadni 1264 menedékkérőt - mondta az InfoRádiónak Gyévai Zoltán, a BruxInfo főszerkesztője. Varga Judit igazságügyi miniszter szerint diszkriminatív és okafogyott eljárás zajlott.

Müller: Nem lesz jelentősége az EB ítéletének a menekültelosztási kvóták ügyében

hirado.hu
-
  20.04.02 15:01 Külföld

A kvótát az uniós tagállamok többsége nem teljesítette, az Európai Bizottság viszont csak Lengyelországot, Magyarországot és Csehországot perelte be.

Az Európai Uniónak egységre és a szolidaritásra van a legnagyobb szüksége

Magyar Nemzet
-
  20.04.02 13:10 Külföld

A koronavírus-járvány példátlan kihívás elé állította az Európai Uniót és tagállamait – hangsúlyozta Varga Judit, igazságügyi miniszter.

A második menekültkvóta-pert is elvesztette Magyarország

Népszava
-
  20.04.02 11:10 Külföld

Mellettünk Lengyelországot és Csehországot is elmarasztalták, mert a kormányok megtagadták menedékkérők áthelyezését – ami uniós kötelezettségük lett volna.

Magyarország elvesztette a kvótapert

Debreceni Nap
-
  20.04.02 08:41 Külföld

Nem teljesítette az uniós jogból eredő kötelezettségeit Lengyelország, Magyarország és Csehország, amikor megtagadta a nemzetközi védelmet kérelmezők áthelyezésére szolgáló ideiglenes mechanizmusnak való megfelelést – közölte ítéletét az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága csütörtökön. Az Európai Unió Tanácsa 2015-ben…