Kakukkfüves-cukkinis pizzakenyér

Street Kitchen
-
  20.03.31 13:45 Életmód

A tésztához a meleg vízbe szórjuk a cukrot, belekeverjük az élesztőt, és pár percig hagyjuk pihenni. A lisztet elkeverjük a sóval, mehet bele az olaj, majd a kissé felfuttatott élesztős víz. A tésztát simára dagasztjuk, gombóccá formázzuk, és enyhén olajozott edénybe rakjuk. A tészta felületét is lekenjük vékonyan olajjal, majd letakarva kelesztjük

2 kapcsolódó hír

Medvehagymás vega pizza

Street Kitchen
-
  20.03.30 11:00 Recept

A tésztához a langyos vízbe beleteszünk 1 teáskanál cukrot, és felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük a maradék cukorral és a sóval, majd amikor felfutott az élesztő, azt is  hozzáöntjük az olívaolajjal együtt. Addig dolgozzuk a kezünkkel a tésztát, ameddig homogén állagú nem lesz. Három egyenlő részre porciózzuk, majd lefedve duplájára

Német pizzás csiga

Mindmegette
-
  20.03.30 17:00 Recept

Langyos vízben, cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, az olajat, a sót és 10 dkg reszelt sajtot. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt is és összegyúrjuk. Ha ragacsos, pici lisztet adhatunk hozzá. Fél óráig meleg helyen, letakarva kelesztjük. Ha megkelt, kinyújtjuk. A paradicsomszósz hozzávalóit összekever