Nagyokat harap a reggelinkből a gyenge forint

24
-
  20.02.25 05:51 Gazdaság

Euróban számolnak a vágóhidak, a húsárakat is hazavágja a gyenge forint, ahogy az import tejtermékek árában is vastagon érezhető a forintgyengülés hatása.

4 kapcsolódó hír

Brutális élelmiszer-drágulást hozhat a magyar boltokba a gyenge forint

Agrárszektor
-
  20.02.25 09:30 Mezőgazdaság

A forint brutális gyengülése az élelmiszerárakban is egyre jobban érezhető, részben ennek köszönhető ugyanis, hogy az utóbbi időben jelentősen megdrágultak a hús- és tejtermékek is. Részben ennek tudható be az is, hogy egy év alatt Magyarországon több mint 50 százalékkal nőtt az élősertés ára, de az import tejtermékek árában is vastagon…

A gyerek is ihat növényi tejet?

Babaszoba
-
  20.02.26 07:09 Életmód

A felnőttek körében egyre népszerűbbek a növényi tejpótló italok, ha ételérzékenység vagy más ok miatt nem fogyasztanának tejterméket. A kisgyerekeknek is adhatjuk ezeket biztonsággal?

Érezni a forintgyengülést az élelmiszerárakban

Infostart
-
  20.02.25 18:52 Gazdaság

A húsáraktól kezdve a tejtermékekig nyögjük az árfolyamhatást. Ráadásul mind a sertés, mind a tej világpiacán keresleti piac alakult ki kínálati problémák miatt, ezért nem várható, hogy közeljövőben ne folytatódjon az áremelkedés.

Betett a forintgyengülés a tej- és húsáraknak: még nincs vége a drágulásnak

HelloVidék
-
  20.02.25 09:37 Gazdaság

Az élősertés egy év alatt 50 százalékkal drágult. A tej- és tejtermékek fogyasztói ára is növekedett, ennek oka az alapanyagár és a más költségek emelkedése - utóbbi várhatóan idén is folytatódik.