Az infláció az egekben, de a jegybank nem lépett

ATV
-
  20.02.25 14:41 Belföld

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa február 25-i ülésén változatlanul hagyta a jegybanki kamatkondíciókat, vagyis az alacsony, 0,9 százalékos alapkamaton se változtatott. A forint árfolyama nem reagált a bejelentésre, maradt a 337-es szinten.

17 kapcsolódó hír

Jól lehúzta a Magyar Nemzeti Bank a Revolutot és a PayPalt

BitcoinBázis
-
  20.02.25 17:09 Gazdaság

Február 24-én a Magyar Nemzeti Bank egy közleményt adott ki, amelyben a fintech cégektől félti a magyar felhasználókat. Megfogalmazásuk szerint Megjelent a BitcoinBázis oldalon.

Határozott az MNB: megvan a legfrissebb kamatdöntés

Pénzcentrum
-
  20.02.25 15:24 Gazdaság

A várakozásoknak megfelelően sem a 0,9 százalékos alapkamaton, sem a valódi monetáris eszközként működő kamatfolyosó határain nem változtatott mai kamatdöntő ülésén a monetáris tanács. Így holnaptól az egynapos betéti kamatláb...

Nem emelt kamatot az MNB

Növekedés
-
  20.02.25 14:09 Gazdaság

A várakozásoknak megfelelően az MNB nem változtatott a mai kamatdöntő ülésén a monetáris kondíciókon. A fogyasztói árindex az első negyedévben tetőzhet, míg középtávon fokozatosan visszatérhetnek az inflációs mutatók a 3 százalékos jegybanki célhoz. Következésképpen a bankközi likviditás finomhangolásán túlmenően egyelőre nem várható…

Londoni elemzők: idén nem emel kamatot az MNB

Az Üzlet
-
  20.02.26 09:12 Gazdaság

Londoni pénzügyi elemzők szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsának hangvétele a korábbiaknál szigorúbbnak tűnik, az alapkamat emelése azonban várhatóan még jó ideig nem kerül napirendre.

Az MNB 0,9 százalékon tartotta az alapkamatát

MFor
-
  20.02.25 14:00 Gazdaság

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának döntése megfelel a piaci várakozásoknak. Azzal azonban még meg kell várnunk a 15 órakor megjelenő jegybanki közleményt, hogy megtudjuk, az MNB reagál-e más módon a januárban 4,7 százalékra felszökött inflációra, esetleg a koronavírusra.

Monetáris tanács – marad az alapkamat 0,9 százalék

Az Üzlet
-
  20.02.25 15:30 Gazdaság

A monetáris tanács legközelebb a márciusi Inflációs jelentés keretében fogja átfogóan értékelni a makrogazdasági folyamatokat, és arra alapozva határozza meg, milyen mértékű lépés szükséges az inflációs cél elérése érdekében - közölte a testület.

Hiába szállt el az infláció, a jegybank nem lépett

HVG
-
  20.02.25 14:10 Gazdaság

A várakozásoknak megfelelően a jegybank Monetáris Tanácsa nem emelt alapkamatot.

Kamatdöntés – MNB: a monetáris tanács kész minden rendelkezésére álló eszközt alkalmazni

GazdaságPortál
-
  20.02.25 15:29 Gazdaság

A monetáris tanács legközelebb a márciusi Inflációs jelentés keretében fogja átfogóan értékelni a makrogazdasági folyamatokat, és arra alapozva határozza meg, milyen mértékű lépés szükséges az inflációs cél elérése érdekében. Amennyiben az inflációs kilátások tartós megváltozása indokolttá teszi, kész minden rendelkezésére álló…

Reagált a Transferwise az MNB figyelmeztetésére

Portfolio
-
  20.02.25 08:17 Gazdaság

A fintechcégek sajátos kockázataira figyelmeztető írást adott ki tegnap a Magyar Nemzeti Bank. A közleményben három piaci szereplőt - a Transferwise-t, a Revolutot és a PayPalt -, név szerint is említették Magyarországon való népszerűségük miatt. A Transferwise most reagált az MNB figyelmeztetésére.

Mikor lép az MNB és mi lehet az?

ProfitLine
-
  20.02.25 18:00 Gazdaság

A helyén maradt az alapkamat, ez egybevág a piaci várakozásokkal, a Magyar Nemzeti Bank márciusban teríti a lapjait.

Kamatdöntés: az MNB kész minden eszközt alkalmazni

TőzsdeFórum
-
  20.02.25 18:00 Életmód

A monetáris tanács kész minden rendelkezésére álló eszközt alkalmazni.

Minden eszközt bevethetnek Matolcsyék

Napi
-
  20.02.25 16:26 Belföld

Kész minden rendelkezésre álló eszközt bevetni a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa, amennyiben az inflációs kilátások ezt indokolják. A februári kamatdöntést kísérő közlemény megerősíti azokat a várakozásokat, hogy szigorodhatnak a feltételek márciusban.

Döntött az MNB az alapkamatról

Infostart
-
  20.02.25 14:03 Gazdaság

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa nem változtatott az alapkamat 0,90 százalékos szintjén, és a kamatfolyosót is változatlanul hagyta.

A monetáris tanács kész minden rendelkezésére álló eszközt alkalmazni

KamaraOnline
-
  20.02.26 06:06 Gazdaság

Egyelőre nem változott az MNB alapkamata. A monetáris tanács legközelebb a márciusi Inflációs jelentés keretében fogja átfogóan értékelni a makrogazdasági folyamatokat, és arra alapozva határozza meg, milyen mértékű lépés szükséges az inflációs cél elérése érdekében.

Nem változott az alapkamat és a kamatfolyosó sem

hirado.hu
-
  20.02.25 20:57 Gazdaság

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa nem változtatott sem az alapkamat 0,90 százalékos szintjén, sem a kamatfolyosón kedden.

Kamatdöntés - Elemzők: nem okozott meglepetést a jegybanki kamatdöntés

Tőzsdefigyelő
-
  20.02.25 19:36 Gazdaság

Az MTI által megkérdezett elemzők szerint a várakozásoknak megfelelően döntött kedden a monetáris tanács, amely változatlanul tartotta az alapkamatot és az egynapos betéti kamatot.