Készítsünk kulcsrakész méhecskehotelt

Életforma
-
  20.02.24 16:38 Életmód

Itt az idő, rakjuk ki a méhecskehotelket! Hogy ez pontosan mit jelent, vagy mit kell tennünk a rendkívül fontos beporzó rovarok védelméért, arra mind fény derül a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület felhívásából, amit a honlapjukon olvashatsz.

5 kapcsolódó hír

Február végén érdemes elkészíteni és kihelyezni a méhecskehoteleket

Nyíregyháza
-
  20.02.24 14:19 Belföld

Február végén érdemes elkészíteni és kihelyezni a méhecskehoteleket, amikkel a lakosság is sokat tehet a beporzó rovarok védelméért!

Felhívás - február végén érdemes elkészíteni és kihelyezni a méhecskehoteleket, amikkel a lakosság is rengeteget te…

MME
-
  20.02.24 08:48 Tudomány

2020. 02. 24. 08.36 A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a lakosság, a gazdálkodók és az önkormányzatok figyelmébe ajánlja a rendkívül egyszerű, ugyanakkor nagyon látványos méhecskehotel-eszközcsoportot, amivel erkélyen, ablakpárkányon is hatékonyan és hiánypótló módon segíthetjük a szelíd beporzók…

Tél végén ideje kihelyezni a méhecskehoteleket

Édenkert
-
  20.02.24 09:28 Otthon

Február végén érdemes elkészíteni és kihelyezni a méhecskehoteleket, amikkel sokat tehetünk a beporzó rovarok védelméért! A magányos méhfajok számos képviselője szőrös, ez a bunda szigeteli is őket, így már a tél végi, kora tavaszi első napsütéses napokon is aktívak tudnak lenni.

Szállást keresnek a magányos méhek

HarmoNet
-
  20.02.24 13:14 Életmód

És te is segíthetsz nekik! Méhecskehotelt nyithatsz akár erkélyen, ablakpárkányon is, hatékonyan segíthetve a szelíd beporzók szaporodását már kora tavasztól. A magányosan élő méhek és darazsak körülöttünk élnek a kertekben, parkokban, lakótelepeken, még a sokadik emelet magasában is. Mindenütt, ahol virágokat találnak. Azért nem figyelünk…

Felhívás - február végén érdemes elkészíteni és kihelyezni a méhecskehoteleket!

ma.hu
-
  20.02.24 12:29 Belföld

A lakosság is rengeteget tehet a beporzó rovarok védelméért - nélkülük nincs sok jövőnk.