Védett erdőt pusztítottak el a Tiszánál - állítja a WWF Magyarország

Szeretlek Magyarország
-
  20.02.11 17:02 Belföld

Az Országos Vízügyi Igazgatóság cáfolja, hogy engedély nélkül, szakszerűtlenül jártak el.

13 kapcsolódó hír

Százéves ligeterdőt irtott ki egy Tisza melletti védett területen a vízügyi igazgatóság

168 Óra Online
-
  20.02.11 15:35 Belföld

Tarvágással irtottak ki egy idős, ártéri ligeterdőt egy Tisza menti védett területen, Tiszaug határában 2020 januárjában, írja közleményében a WWF Magyarország. A szervezet szerint az Országos Vízügyi Igazgatóságnak nem volt engedélye az erdő elpusztítására, amivel súlyosan károsították a természetet – írja az Index.

Kiirtottak egy védett ligeterdőt a Tiszánál, a WWF szerint engedély nélkül

ATV
-
  20.02.11 16:58 Belföld

Tarvágással irtottak ki egy Tisza menti védett területen álló, idős ártéri ligeterdőt, írja keddi közleményében a WWF Magyarország. A vízügy kezelésében lévő, kilencven év körüli erdő kitermelése szabálytalanul zajlott és súlyosan természetkárosító hatással bír.

Orbánék politikájának következménye: Újabb környezetpusztítást végeztek a Tisza mentén

Ez a lényeg
-
  20.02.12 06:33 Életmód

Orbánék környezetvédelmet semmibevevő, pusztításmániás politikájának következményeképp most a Tisza mentén irtottak ki egy védett, idős ligeterdőt, teljesen engedély nélkül. 

Évszázados fákat irtott ki a vízügy a Tisza mentén, a WWF szerint engedélyük sem volt rá

444
-
  20.02.11 13:14 Állatvilág

A feketególyák egykori élőhelyén Mordorra emlékeztető pusztaság terül el.

Védett erdőt pusztítottak el a Tiszánál

Napi
-
  20.02.11 12:43 Belföld

Tarvágással irtottak ki egy Tisza menti védett területen álló, idős ártéri ligeterdőt. A vízügy kezelésében lévő, kilencven év körüli erdő kitermelése szabálytalanul zajlott és súlyosan természetkárosító hatása van - adta hírül a WWF Magyarország környezetvédelmi szervezet.

Tarra vágtak egy védett erdőt a Tiszánál

Qubit
-
  20.02.11 14:27 Gazdaság

A védett fekete gólyák fészkelőhelyéül szolgáló, 90 év körüli nyárfaligetet a környezetvédelmi engedélybe foglaltak megsértésével termelték ki – írta a WWF. A Natura 2000-es területet a hullámtér rendezésének részeként tarolták le. A szervezet szerint Mordorra emlékeztet a pusztaság, ami a kivágott fák után maradt.

Védett ártéri erdőt taroltak le a Tisza mentén

Ecolounge
-
  20.02.11 19:57 Állatvilág

Tarvágással irtottak ki egy Tisza menti védett területen álló, idős ártéri ligeterdőt. A vízügy kezelésében lévő, kilencven év körüli erdő kitermelése szabálytalanul zajlott és súlyosan természetkárosító hatással bír.

Engedély nélkül vághattak ki százéves fákat a Tisza mentén

Borsod24
-
  20.02.11 15:49 Belföld

Egy védett területen áló ártéri ligeterdőt írtott ki a vízügy a WWF Magyarország szerint. A civil szervezet azt állítja, az Országos Vízügyi Főigazgatóságnak nem volt engedélye a kezelésében lévő, kilencven év körüli erdő kitermelésére. A Tiszaug közelében álló nyárfákat egy hullámtérrendezési koncepció keretében vágták ki, a WWF Magyarország…

Védett fákat irtott ki a Vízügy – ezzel magyarázzák

Debreceni Nap
-
  20.02.11 18:53 Belföld

Tarvágással irtottak ki egy idős, ártéri ligeterdőt egy Tisza menti védett területen, Tiszaug határában 2020 januárjában, írja közleményében a WWF Magyarország. A szervezet szerint az Országos Vízügyi Igazgatóságnak nem volt engedélye az erdő elpusztítására, amivel súlyosan károsították a természetet. A szervezet szeretné, ha jogszabály szerinti…

Védett, évszázados ártéri erdőt pusztítottak el a Tiszánál, a Wwf szerint engedély nélkül

Egri Ügyek
-
  20.02.11 13:52 Megyei

Tarvágással irtottak ki egy Tisza menti védett területen álló, idős ártéri ligeterdőt. A WWF magyarországi szervezete szerint a vízügy kezelésében lévő, kilencven év körüli erdő kitermelése szabálytalanul zajlott és súlyosan természetkárosító hatással bír.

Védett erdőt pusztítottak el a Tiszánál

Magyar Narancs
-
  20.02.11 13:02 Vélemény

Tarvágással irtottak ki egy Tisza menti védett területen álló, idős ártéri ligeterdőt, teljesen szabálytalanul. A WWF szerint súlyos természetkárosítás történt.

Védett erdőt pusztítottak el a Tiszánál

ObjektívHír
-
  20.02.11 11:05 [N/A]

Tarvágással irtottak ki egy Tisza menti védett területen álló, idős ártéri ligeterdőt. A vízügy kezelésében lévő, kilencven év körüli erdő kitermelése szabálytalanul zajlott és súlyosan károsította a természetet – tudatta az Objektív Hírügynökséggel a WWF Magyarország.

Brutális tarvágás Tiszaugnál - a vízügy cáfol

Hírklikk
-
  20.02.12 05:08 Belföld

Tarvágással irtottak ki egy Tisza menti védett területen álló, idős ártéri ligeterdőt. A vízügy kezelésében lévő, kilencven év körüli erdő kitermelése szabálytalanul zajlott és súlyosan természetkárosító hatása van – adta hírül a WWF Magyarország környezetvédelmi szervezet.