Gyűlöletbeszéd miatt nyomoz a román rendőrség a Srí Lanka-i pékek ellen lázadó Gyergyóditrón, h…

Hivatalból kezdeményez büntetőjogi eljárást a gyergyóditrói ügyben a Hargita megyei rendőr-főkapitányság gyűlöletbeszéd és diszkrimináció jogcímen, miután szerdán mintegy 200 lakos gyűlt össze a helyi művelődési ház előtt az ellen tiltakozva, hogy a Ditrói Pékség vezetője két Srí Lanka-i péket alkalmazott – közölte Gheorghe Filip, a Hargitai…

12 kapcsolódó hír

Kelemen Hunor nyugalomra intette a ditróiakat

Demokrata
-
 20.02.03 14:03Belföld

Nyugalomra és a szélsőséges nézetek elutasítására intette a ditróiakat az RMDSZ elnöke a Srí Lanka-i vendégmunkások ügyében.

Kelemen Hunor: a két Srí Lanka-i vendégmunkás törvényesen jött dolgozni

SzMo
-
 20.02.03 15:00Belföld

Szükség van a munkaerőre, és szívesen látottak, mondta az RMDSZ elnöke, aki szerint nem lehet a kollektív bűnösség elve szerint ítélkezni „egy egzaltált lelkész és egyes személyek miatt, akik elfogadhatatlan, fenntarthatatlan véleményt fogalmaztak meg”.

Kiáll a Srí Lanka-i pékek mellett a ditrói pékség

24.hu
-
 20.02.02 19:59Külföld

Miután a szombati falugyűlés nem fogadta el a pékség bocsánatkérését, a cég közölte, semmilyen körülmények között nem hajlandó elbocsájtani a migránspánikot kiváltó két Srí Lanka-i péket.

A gyergyóditrói pékség nem hajlandó elküldeni a két Srí Lanka-i péket

444.hu
-
 20.02.02 18:49Külföld

„Nem engedünk a gyűlöletnek” - írja a székelyföldi cég, ami egy egész falut magára haragított két külföldi dolgozó miatt.

Băsescu szerint a magyarok ugyanúgy bánnak a románokkal, mint a Srí Lanka-i pékekkel

Azonnali
-
 20.02.03 12:43Vélemény

A gyergyóditrói pékek körüli botrányról a volt államelnök szerint az RMDSZ tehet, amely „a magyarországi extrémizmus vazallusává vált”.

Ellenőrzést tart a munkaügyi felügyelőség a gyergyóditrói pékségnél

Maszol
-
 20.02.03 10:42Határtalan

A szombati falugyűlésen emlegetett panaszok nyomán ellenőrzést tart a Hargita megyei munkaügyi felügyelőség annál a gyergyóditrói pékségnél, ahol két Srí Lanka-i alkalmazott is dolgozik.

„Nem engedünk a gyűlöletnek” - A gyergyóditrói pékség kiáll a Srí Lanka-i pékek mellett

Zsúrpubi
-
 20.02.03 07:53Vélemény

Újabb fejezet a fideszes gyűlöletkeltéssel szemben vívott harcban.

A Kolozs Megyei Tanácsnál is alkalmaznák a két Srí Lanka-i vendégmunkást

Székelyhon
-
 20.02.02 16:27Határtalan

A Kolozs Megyei Tanács alárendeltségébe tartozó intézmények valamelyikénél alkalmazná Alin Tişe megyei tanácselnök azt a két Srí Lanka-i munkást, akik a gyergyóditrói pékségben dolgoznak – tájékoztat az Agerpres hírügynökség. 

Egy hét kellett Kelemen Hunornak, hogy véleményt alkosson a ditrói botrányról

Főtér
-
 20.02.03 10:34Határtalan

Jobb későn, mint soha: miközben egy hete ez a téma uralja a hazai közbeszédet, és a botrány immár elérte a nemzetközi sajtó ingerküszöbét is, Kelemen Hunor RMDSZ-elnök is elérkezettnek látta a pillanatot, hogy megszólaljon a Srí Lankából Ditróba érkezett két vendégmunkás ügyében. A romániai magyar közösség legnagyobb érdekvédelmi…

Lehet még fokozni: a Kolozs megyei önkormányzat elnöke munkát akar adni a két Srí Lanka-i péknek

Főtér
-
 20.02.02 09:02Határtalan

Nem hogy csitulna, de most már a Székelyföld határain túlterjedt a gyergyóditrói botrány, amely amiatt robbant ki, mert a helybeliek valamiért úgy döntöttek: nem akarják, hogy a helyi pékség két Srí Lanka-i vendégmunkást alkalmazzon. Alin Tişe, a Kolozs megyei önkormányzat elnöke úgy döntött: imázsépítő kommunikációs kampányra használja ki…

Botrány a Sri Lanka-i pékek miatt

RTL Klub
-
 20.02.02 18:45Bulvár

Nem bocsájtják meg a helyi pékség tulajdonosának Gyergyóditró lakói, hogy január közepén felvett két Srí Lanka-i vendégmunkást úgy, hogy őket nem kérdezte meg. A székelyföldi településen valóságos pánik tört ki, amikor kiderült, hogy két vendégmunkás készíti a kenyereket. A helyiek tüntetésre és népszavazásra készültek.