Tovább dagad a gyergyóditrói ügy: a rendőrség és a CNCD is vizsgálódik

Maszol
-
 20.02.01 17:31Külföld

Gyűlöletkeltés vagy diszkrimináció miatt indul in rem (a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló) eljárás a gyergyóditrói pékségben alkalmazott két Srí Lanka-i vendégmunkás ügyében.

9 kapcsolódó hír

Már nem is a Srí Lanka-i pékek, hanem a pékség ellen tiltakoznak a gyergyóditróiak

Azonnali
-
 20.02.02 09:28Vélemény

A rossz munkakörülmények miatt nem találnak helyieket a ditrói pékségbe, ezért kell srí lankaiakat alkalmazniuk: állították a helyiek a szombati ditrói falugyűlésen.

Gyűlöletkeltés miatt indít eljárást a rendőrség a Gyergyóditróban történtek kapcsán

Székelyhon
-
 20.02.01 19:24Külföld

Gyűlöletkeltés, illetve diszkrimináció miatt indít bűnvádi eljárást a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság, miután szerdán több száz ditrói lakos gyűlt össze a község központjában, hogy a helyi pékség két Srí Lanka-i vendégmunkása ellen tiltakozzon.

Lakossági fórum Ditróban: „nem a két Srí Lanka-i munkás a probléma, hanem az a száz, aki őket követi”

Székelyhon
-
 20.02.01 11:15Külföld

Zsúfolásig telt a gyergyóditrói művelődési ház a két Srí Lanka-i pékmester „sorsa” ügyében szervezett lakossági fórumon szombat délelőtt. A gyűlésen úgy döntöttek, hogy a napokban lakossági petíciót intéznek a helyi pékséghez, amelyben tisztázzák, mi a község elvárása.

Ditrói vendégmunkások – Nem a Srí Lanka-i pékekre, hanem a helyi munkaerőt meg nem becsülő vállalkozóra neheztel …

Erdély Ma
-
 20.02.02 13:12Külföld

Elsősorban nem a ditrói pékségen alkalmazott Srí Lanka-i vendégmunkások megjelenését kifogásolja a székelyföldi Ditró lakossága, hanem a pékséget működtető helyi vállalkozónak a magatartását.

„Nem rasszisták vagyunk, csak valahogy meg akarunk élni” – a ditrói probléma elég egyszerű ahhoz, hogy bonyolult le…

Főtér
-
 20.02.01 11:53Külföld

„Nem tetszik, ahogy a sajtó az utóbbi időben lefestett minket. Lassan Kelet-Európa legsötétebb települése leszünk” – fakad ki egy hölgy a szombati gyergyóditrói falugyűlésen, amelyet a Srí Lanka-i pékek nagy port kavart ügyében tartottak. És amelyből végre kiderül, hogy bár a sajtó felkapta a „rasszista falu” történetét, mint tyúk a taknyot, az egé

Hatósági olaj a tűzre: eljárást indít a Srí Lanka-i pékek ellen lázongó ditróiak ellen a Hargita megyei rendőrség

Főtér
-
 20.02.01 15:18Külföld

Hivatalból kezdeményez büntetőjogi eljárást a gyergyóditrói ügyben a Hargita megyei rendőr-főkapitányság gyűlöletbeszéd és diszkrimináció jogcímen, miután szerdán mintegy 200 lakos gyűlt össze a helyi művelődési ház előtt az ellen tiltakozva, hogy a Ditrói Pékség vezetője két Srí Lanka-i péket alkalmazott. Gheorghe Filip, a Hargitai rendőrség…

A hamu alatti konfliktus belobbantásához kellett a migránsszikra

Index
-
 20.02.01 12:20Külföld

Két Srí Lanka-i pék miatt pattanásig feszült a hangulat a Hargita megyei Ditróban. Könnyű benne rasszizmust találni, de nem ez a lényeg.