Kapcsolódó megyék

A bíróság szerint gond van kormányközeli médiaóriás körül

Privátbankár
-
  20.01.29 12:19 Cégvilág

A Fővárosi Törvényszék eljárási hiba miatt törölte a GVH határozatát, amelyet a Közép-Európai Sajtó- és Médiaalapítvány (KESMA) ügyében hoztak. A versenyhivatalnak a döntés szerint új eljárást kellene lefolytatni.

29 kapcsolódó hír

Nincs új a nap alatt: fake newst terjesztett a TASZ a Kesma ügyében

888
-
  20.01.29 15:06 Belföld

Megtévesztő közleményt adott ki a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű liberális gittegylet a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) létrejöttével kapcsolatban.

Félrevezette a nyilvánosságot a Kesma ügyében a Tasz

HírTV
-
  20.01.29 15:40 Vélemény

Megtévesztő közleményt adott ki a Társaság a Szabadságjogokért a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány létrejöttével kapcsolatban.

A GVH reagált a KESMA-ügyben hozott elmarasztaló bírósági döntésre

HVG
-
  20.01.29 12:55 Gazdaság

A versenyhivatal szerint az őket elmarasztaló bírósági döntés megerősítette, hogy nem volt hatáskörük vizsgálni a kormánypárti média összeolvadását. A bíróság szerint ugyanakkor eljárási hibát vétettek, de az ezzel kapcsolatos kérdésekre nem adtak válaszokat.

Jogsértően hagyták jóvá a kormányzati médiabirodalom összeolvadását

444
-
  20.01.29 11:15 Belföld

Semmilyen érdemi vizsgálatot nem folytatott a GVH.

Félrevezette a nyilvánosságot a KESMA ügyében a TASZ

Magyar Nemzet
-
  20.01.29 14:37 Belföld

Megtévesztő közleményt adott ki a Társaság a Szabadságjogokért (Tasz) nevű szervezet a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (Kesma) létrejöttével kapcsolatban.

Bebizonyosodott: Jogsértően jött létre Orbán csicskamédiája

Ez a lényeg
-
  20.01.29 12:55 Belföld

A bíróság is kimondta: jogsértő volt, ahogy Orbán gigászi propaganda-médiabirodalma létrejött!

Így vezette félre a nyilvánosságot a Soros-féle szervezet

Lokál
-
  20.01.29 15:50 Belföld

Megtévesztő közleményt adott ki a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű szervezet a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (Kesma) létrejöttével kapcsolatban.

Fővárosi Törvényszék: jogsértő volt, hogy a GVH engedélyezte a fideszes médiaholding létrejöttét

168 Óra Online
-
  20.01.29 12:55 Belföld

Megsemmisítette a Fővárosi Törvényszék azt a hatósági bizonyítványt, amellyel a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyta a fideszes sajtóbirodalom létrejöttét – derül ki a Társaság a Szabadságjogokért szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből. A perben a Szabad Pécs online lap kiadóját a TASZ képviselte.

A Szabad Pécs és a TASZ újra beperli a GVH-t a KESMA miatt

Media1
-
  20.01.29 20:58 Média

A Társaság a Szabadságjogokért és a Szabad Pécs fenntartja, hogy a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány, azaz a KESMA-ként emlegetett fideszes médiabirodalom létrejötte alkotmánysértően történt, ezért a TASZ a GVH mai, a KESMA-nak másodjára is szabad utat engedő döntése ellen is jogorvoslattal él.

Bíróság: A fideszes médiaholding jogsértően kapott a Gazdasági Versenyhivataltól szabad utat

Media1
-
  20.01.29 11:25 Média

A Fővárosi Törvényszék ítélete szerint jogsértően hagyta jóvá a versenyhatóság a kormánypárti sajtóbirodalom létrejöttét, melynek során 476 médiatermék került a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) tulajdonába.

A bíróság kimondta, jogsértően jött létre a fideszes médiabirodalom

Napi
-
  20.01.29 11:44 Belföld

Jogsértően hagyta jóvá a versenyhatóság a kormánypárti sajtóbirodalom létrejöttét, amelynek során 476 médiatermék került a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) tulajdonába – állapította meg a bíróság abban a perben, amelyben a Szabad Pécs online lap kiadóját a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) képviseli.

KESMA-ügy: a GVH már orvosolta is a bíróság kifogását

Infostart
-
  20.01.29 16:40 Belföld

A Fővárosi Törvényszék szerint a Gazdasági Versenyhivatal nem megfelelő jogi formában adott engedélyt a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány és több kiadó egyesülésére, de a hivatal szerint csak egy formai hibáról volt szó, amelyet már orvosoltak is.

Vg: Félrevezette a nyilvánosságot a Kesma ügyében a Tasz

Mandiner
-
  20.01.29 14:39 Gazdaság

Megtévesztő közleményt adott ki a Társaság a Szabadságjogokért (Tasz) nevű szervezet a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (Kesma) létrejöttével kapcsolatban – közölte a napilap.

Megnyerték az egyik legnagyobb pert, ami a fidesz médiaszörnye ellen zajlott

Borsod24
-
  20.01.29 19:33 Megyei

A Fővárosi Törvényszék eljárási hiba miatt törölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2018. decemberi határozatát (egészen pontosan a hatósági bizonyítvány kiadását), amely szabad utat engedett az elmúlt évek legnagyobb európai médiafúziójának – írja közleményében a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ). A bíróság döntése nyomán a…

Jogerős: törvénytelen volt a kormányzati médiabirodalom, a KESMA megalakítása

Hírhatár
-
  20.01.29 17:05 Belföld

A Fővárosi Törvényszék napokban kézbesített határozata kimondja, hogy a GVH jogsértő módon állította ki a bizonyítványt, ezért a bíróság megsemmisítette a versenyhivatalnak a KESMA-fúziót jóváhagyó döntését. A törvényszék döntése jogerős.

Félrevezette a nyilvánosságot a KESMA ügyében a TASZ

Origo
-
  20.01.29 14:01 Belföld

Megtévesztő közleményt adott ki a Társaság a Szabadságjogokért nevű szervezet.

Jogsértő módon hagyta jóvá a GVH a KESMA létrejöttét

múosz
-
  20.01.29 15:33 Média

Jogsértően hagyta jóvá a versenyhatóság a kormánypárti sajtóbirodalom létrejöttét, melynek során 476 médiatermék került a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) tulajdonába – állapította meg a bíróság abban a perben, amelyben a Szabad Pécs online lap kiadóját a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) képviseli. A hvg.hu a…

Félrevezette a nyilvánosságot a KESMA ügyében a TASZ

VG
-
  20.01.29 13:48 Gazdaság

Megtévesztő közleményt adott ki a Társaság a Szabadságjogokért a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány létrejöttével kapcsolatban.

Kirúgták a fideszes médiagólem egyik lábát: a bíróság szerint jogsértően hagyta jóvá a versenyhivatal a KESMA létrejött…

Népszava
-
  20.01.29 12:09 Belföld

Megsemmisítették a GVH döntését, vagyis hiányzik a kormánypárti sajtó példátlan mértékű összevonásának egyik jogi feltétele.

Jogsértő volt a KESMA-fúzió – A TASZ és a Szabad Pécs megnyerte a fideszes médiaszörnyeteg ügyében indított pert

Szabad Pécs
-
  20.01.29 10:35 Vélemény

A TASZ kezdeményezésére és jogi segítségével a Szabad Pécset kiadó nonprofit kft. bíróságon támadta meg egy évvel ezelőtt a 476 tévét, rádiót, híportált, újságot és folyóiratot tömörítő fideszes médiaholding, a KESMA megalakulását jóváhagyó versenyhivatali döntést. A Fővárosi Törvényszék napokban kézbesített határozata kimondja, hogy a GVH…

Szabálytalan volt a megyei lapok összevonása, a Vas Népe és a Kisalföld is érintett

Ugytudjuk
-
  20.01.29 15:18 Megyei

Jogsértően hagyta jóvá a versenyhatóság a kormánypárti sajtóbirodalom létrejöttét.

Így vezeti félre az embereket a Soros-féle szervezet

Ripost
-
  20.01.29 15:05 Belföld

Azt a látszatot próbálják kelteni, mintha bármiféle jogi zűr lenne a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány körül. Pedig az égadta világon semmi sincs.

Bréking: A Fővárosi Törvényszék megtorpedózta Orbán médiabirodalmát!

Zsúrpubi
-
  20.01.29 15:00 Belföld

Azt eddig is tudtuk, hogy Orbán ezen lépése is antidemokratikus volt, azonban a Fővárosi Törvényszék mostani határozata szerint jogsértő is, ugyanis az ítélet szerint a versenyhatóság szabálytalan módon hagyta jóvá a kormánypárti propagandamonstrum összeolvadását. Hogyan is mondta anno Petőfi? "Az idő igaz, S eldönti, ami nem az."

Félrevezette a nyilvánosságot a KESMA ügyében a TASZ

Gondola
-
  20.01.29 14:59 Belföld

A TASZ úgy számolt be egy tavaly decemberi fővárosi törvényszéki döntésről, mintha az azt állapította volna meg, hogy a KESMA működését jogsértő módon engedélyezte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), ezért pedig a médialapítvány 2018 végén bejelentett, több kiadóvállalatban szerzett 100 százalékos részesedése is érvénytelen

Jogsértően kapott szabad utat a KESMA

Veszprém Kukac
-
  20.01.29 12:45 Megyei

Jogsértően hagyta jóvá a versenyhatóság a kormánypárti sajtóbirodalom létrejöttét, melynek során 476 médiatermék került a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) tulajdonába – állapította meg a bíróság abban a perben, amelyben a Szabad Pécs online lap kiadóját a TASZ képviseli. Megsemmisítette a Fővárosi Törvényszék azt a…

Kimondta a törvényszék, szabálytalan volt a kormánypárti lapok összevonása egyetlen állami alapítványba

Nyugat
-
  20.01.29 11:48 Megyei

Az ítélet szerint a Gazdasági Versenyhivatal érdemi vizsgálat nélkül engedélyezte az összevonást, amiben a Vas Népe is érintett volt.

Fővárosi Törvényszék: Jogsértően kapott szabad utat a KESMA

Magyar Narancs
-
  20.01.29 11:40 Vélemény

A döntés értelmében a GVH-nak újra le kell folytatnia az összefonódás bejelentésével kapcsolatos eljárást.

A bíróság szerint jogsértően hozták létre a KESMA-t

Mérce
-
  20.01.29 10:40 Belföld

A Fővárosi Törvényszék meg is semmisítette a hatósági bizonyítványt.