Hat órán át sétáltak az űrben, csúcsot döntött két asztronauta

Luca Parmitano olasz űrhajós lett az Európai Űrügynökség csúcstartója, aki a legtöbb időt töltötte a nyílt kozmoszban.

6 kapcsolódó hír

130 perc és rengeteg türelem kellett az első űrkeksz megsüléséhez

HVG
-
  20.01.25 12:03 Infotech

Óriási türelemjáték révén végül két óra alatt sikerült többé-kevésbé normális kinézetűre megsütnie egy csokis kekszet a Nemzetközi Űrállomás (ISS) egyik asztronautájának, aki ezzel elsőként sütött nyers alapanyagból ennivalót az űrben.

Rekordot döntött az űrben egy olasz

Infostart
-
  20.01.26 05:33 Tudomány

Több mint hatórás sikeres űrsétát hajtott végre szombaton a Nemzetközi Űrállomás (ISS) két asztronautája, a küldetés során megszüntették a szivárgást a sötét anyag és antianyag után kutató alfa-mágneses spektrométer egyik hűtőcsövén.

Két óra és rengeteg türelem kellett az első "űrkeksz" megsüléséhez

Parameter
-
  20.01.25 16:09 Határtalan

Luca Parmitano olasz űrhajós még decemberben végezte el a próbasütést, amelynek minden egyes mozzanatáról rádión számolt be a földi irányításnak. Az első keksz 25 percet töltött bent a sütőben, ám ez az idő és a 300 Fahrenheit (149 Celsius-fok) édeskevésnek bizonyult, a tészta nyers maradt. A következő két keksznél Parmitano…

Rengeteg türelem kellett az első űrkeksz megsütéséhez

ma.hu
-
  20.01.25 12:15 Tudomány

Óriási türelemjáték révén végül két óra alatt sikerült többé-kevésbé normális kinézetűre megsütnie egy csokis kekszet a Nemzetközi Űrállomás (ISS) egyik asztronautájának, aki ezzel elsőként sütött nyers alapanyagból ennivalót az űrben.

130 perc és rengeteg türelem kellett az első űrkeksz megsütéséhez

Érdekes Világ
-
  20.01.25 11:34 Tudomány

10 helyett 130 perc alatt sikerült normális állagú csokis kekszet sütnie a Nemzetközi Űrállomás (ISS) asztronautájának. Óriási türelemjáték révén végül két óra alatt sikerült többé-kevésbé normális kinézetűre megsütnie egy csokis kekszet a Nemzetközi Űrállomás (ISS) egyik asztronautájának, aki ezzel elsőként sütött nyers alapanyagból…