Az EKB elindította monetáris politikai stratégiájának felülvizsgálatát

GazdaságPortál
-
  20.01.23 16:59 Gazdaság

Az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsa elindította monetáris politikai stratégiájának felülvizsgálatát csütörtöki ülésén. A felülvizsgálat hatókörét és ütemezését ismertető, az EKB honlapján közzétett sajtóközleményben a kormányzótanács azt ígérte, hogy várhatóan az év végéig lezárják a folyamatot. E munkában két alapelv vezérli a…

6 kapcsolódó hír

Marad a negatív jegybanki kamat az eurózónában

Magyar Nemzet
-
  20.01.24 07:34 Gazdaság

Nem változtatott monetáris politikáján az Európai Központi Bank idei első kamatdöntő ülésén, az eszközvásárlási program is folytatódik.

Elárulta az EKB, mire készül idén

Portfolio
-
  20.01.23 16:13 Gazdaság

Várhatóan az év végéig befejeződik az Európai Központi Bank (EKB) stratégiai felülvizsgálata, mely hatással lehet a jegybank jövőbeli monetáris politikájára is – jelentette be az EKB csütörtökön. Azt is elárulták, milyen területeken gondolkodnak reformokon, mit változtatnának az eddigi gyakorlaton.

Nem változott az EKB-kamat, folytatódik a havi 20 milliárd eurós eszközvásárlási program

Növekedés
-
  20.01.23 15:37 Gazdaság

Nem változtatott az irányadó kamaton az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsa csütörtöki ülésén. A testület egyúttal döntött arról, hogy elindítja az EKB monetáris politikai stratégiájának felülvizsgálatát.

Az MNB a központban az euró jövőjét átszabó döntésnél

Napi
-
  20.01.23 11:46 Külföld

Újrakezdésre készül az Európai Központi Bank, ami ebben a hónapban elkezdi teljes egészében átvizsgálni stratégiáját, miután egyre jobban elterjedt a nézet, hogy rossz alapon számolnak, nem tudja legfőbb feladatit ellátni a monetáris politika. A januári kamatdöntésnek is ez lesz a legérdekesebb vonatkozása, év végére akár alapvető…

Lagarde: az EKB nem fagyasztja be monetáris politikáját

Az Üzlet
-
  20.01.24 13:41 Gazdaság

Nem kapcsol robotpilótára az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsa monetáris politikai stratégiája felülvizsgálatának idejére - figyelmeztetett Christine Lagarde, az euróövezeti jegybank elnöke Davosban.

Lagarde rövidre zárta a monetáris politikáról szóló vitát

VG
-
  20.01.24 14:56 Gazdaság

Az EKB nem kapcsol robotpilótára a felülvizsgálat idején sem – jelentette ki Christine Lagarde.