Vámháborúval fenyegette meg Trump Brüsszelt

MFor
-
  20.01.22 17:25 Gazdaság

Súlyos vámok kivetésével fenyegette meg az Európai Uniót Donald Trump amerikai elnök arra az esetre, ha nem sikerül átfogó kereskedelmi megállapodást kötni, és az európai országok nem hagynak fel a leginkább az amerikai óriásvállalatokat érintő digitális adó bevezetésével.

5 kapcsolódó hír

Az Európai Unió agrárszektora járhat rosszul Trump keménykedése miatt

Agrofórum
-
  20.01.23 09:40 Mezőgazdaság

Új frontot nyithat Donald Trump, amerikai elnök. Ennek az Európai Unió agrárszektora szempontjából van kiemelt jelentősége. Az Eu nem szeretné megnyitni piacát az amerikai áruk előtt.

Trump 25 százalékos vámmal fenyegette meg az európai autógyárakat

Napi
-
  20.01.22 16:10 Külföld

Súlyos vámok kivetésével fenyegette meg az Európai Uniót Donald Trump amerikai elnök arra az esetre, ha nem sikerül átfogó kereskedelmi megállapodást kötni, és az európai országok nem hagynak fel a leginkább az amerikai óriásvállalatokat érintő digitális adó bevezetésével - írja az MTI.

Trump vámokkal fenyegette meg az Európai Uniót

Az Üzlet
-
  20.01.22 15:04 Gazdaság

Súlyos vámok kivetésével fenyegette meg az Európai Uniót Donald Trump amerikai elnök arra az esetre, ha nem sikerül átfogó kereskedelmi megállapodást kötni, és az európai országok nem hagynak fel a digitális adó bevezetésével.

Trump Von der Leyennek: „Ha nem érünk el valamit, akkor lépnem kell”

Mandiner
-
  20.01.22 16:43 Külföld

Donald Trump az Európai Bizottság elnökével folytatott egyeztetéséről szólva elmondta, amennyiben nem sikerül megegyezni, magas autóipari importvámokat kivetéséről fognak dönteni, így az Eu-nak „nincs választása”.

Trump vámokkal fenyegette meg az Európai Uniót 

VG
-
  20.01.22 14:59 Gazdaság

2018-ban közel 1300 milliárd dollárt tett ki az Egyesült Államok és az Európai Unió áruinak és szolgáltatásainak kereskedelmi forgalmának értéke.