Maróth Miklós szerint nincs rendben, hogy a színházak évi 120 milliárdot kapnak, az ELKH pedig cs…

168 Óra Online
-
  19.12.29 06:00 Belföld

Orbán Viktor tanácsadója, az MTA-tól elvett kutatóintézeteket felügyelő Eötvös Loránd Kutatói Hálózat (ELKH) vezetője a Pesti Srácoknak adott interjúban elmélkedett egy kicsit a világ sorsáról. Szerinte a fiatalok hiszékenyek és nincs történelmi tapasztalatuk – fogalmuk sincs például a szocializmusról –, a keresztény identitásunkat és a…

8 kapcsolódó hír

Maróth: a magyar gyerekek nem tanulnak semmit a Harry Potterből, katonadalokat kellene énekelni az iskolában

Szeretlek Magyarország
-
  19.12.29 10:48 Belföld

Maróth Miklós - augusztus óta ő vezeti az újonnan létrehozott Eötvös Loránd Kutatási Hálózatot (ELKH), ami alá a kormány beterelte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) kutatóintézeteit.

Orbán tudományos helytartója: a fiatalok álomvilágban élnek

Propeller
-
  19.12.29 08:28 Belföld

Interjút adott a kormányhű Pesti Srácoknak Maróth Miklós, akit Orbán a Tudományos Akadémáitól elvett kutatói hálózatok élére nevezett ki. Nem annyira meglepő, hogy a professzor pontosan megtanulta a leckét és mondja fel az orbáni világképet. Maróth egyebek mellett kijelenti:  Ha igaz az, hogy a színházak évi 120 milliárdot kapnak,…

Maróth Miklós: Veszélyben a magyar identitás, mert a fiatalok Harry Pottert és Pókembert olvasnak

HVG
-
  19.12.28 21:47 Belföld

Orbán Viktor tudományos tanácsadója is csatlakozott azokhoz, akik szerint a hiszékeny és tapasztalatlan fiatalok miatt van veszélyben a magyar identitás.

Maróth Miklós: Mi még a népmesékből kaptuk meg a hazafias nevelést, de a Harry Potterből mit tanul a gyerek?

Noizz
-
  19.12.29 10:02 Bulvár

Az Egri Csillagokból a gyerek még megtanulta, hogy a kereszténységet védeni kell az iszlámmal szemben, ám Pókember vagy a Harry Potter erre nem alkalmas – fejtette ki Maróth Miklós, az Eötvös Loránd Kutatóhálózat Irányító Testületének elnöke, aki mondott még erős dolgokat a Pesti Srácoknak adott interjújában.

Maróth Miklós: A tolerancia mai bajnokai olyan muszlimokká fognak válni, hogy öröm lesz nézni

Index
-
  19.12.29 13:32 Tudomány

Az Akadémiától elvett kutatóintézeti hálózat vezetője szerint a Pókemberből nem tanulja meg a gyerek a kereszténység védelmét.

Maróth Miklós: a Pókember nem tanít a kereszténység védelmére

Népszava
-
  19.12.29 13:20 Belföld

A Harry Potter népszerűségével sem elégedett a miniszterelnök tanácsadója. Szerinte, aki elolvassa az Egri csillagokat, az érteni fogja Orbánt is.

Maróth Miklós: Minek kell elolvastatni egy magyar és egy európai mesét az alsó tagozatban? Miért nem két magyart?

Városi Kurír
-
  19.12.29 12:55 Belföld

Maróth Miklós volt már MTA-elnök aspiráns, Áder utódjaként is megemlítették, Orbán barátjaként is szóba hozták, itt volt az ideje, hogy mint miniszterelnöki éceszgéber és a Magyar Tudományos Akadémiáról leválasztott kutatóhálózat, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat vezetője megnyilvánuljon “haza – fiatalok” témakörben. A Pesti Srácoknak…