MNB – Inflációs jelentés: folytatódik a felzárkózás az európai gazdaságokhoz

GazdaságPortál
-
  19.12.19 13:46 Gazdaság

A következő években folytatódik a magyar gazdaság felzárkózása az európai gazdaságokhoz – mondta Balatoni András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója csütörtökön Budapesten, a jegybank Inflációs jelentését bemutató sajtótájékoztatón. Az Inflációs jelentésében a Magyar Nemzeti Bank megemelte növekedési várakozását idén 4,5…

7 kapcsolódó hír

MNB: idén még gyorsult, jövőre már lassul a GDP

Privátbankár
-
  19.12.19 11:35 Gazdaság

Ám az Európai Unió átlagához képest még így is megvan és a következő években is meglesz az a 2 százalékos növekedési többlet, ami Magyarország tartós felzárkózásához elegendő – hangzott el a jegybank legfrissebb inflációs jelentését ismertető sajtótájékoztatón.

Csúcsév után szűkebb esztendők jöhetnek

MFor
-
  19.12.19 11:28 Gazdaság

Ám az Európai Unió átlagához képest még így is megvan és a következő években is meglesz az a 2 százalékos növekedési többlet, ami Magyarország tartós felzárkózásához elegendő – jelentette ki Balatoni András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója a jegybank legfrissebb inflációs jelentését ismertető sajtótájékoztatón.

Itt az MNB előrejelzése: ennyit nőhetnek a bérek és az árak a következő években

Pénzcentrum
-
  19.12.19 10:00 Gazdaság

A jövő évi infláció 3,5 százalék lehet a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb Inflációs jelentése szerint. Az áremelkedés üteme az idei év egészét tekintve 3,3 százalék lehet, a maginfláció 3,8 százalékot tehet ki. 2020-ban 3,5, a rákövetkező...

Megérkezett az MNB friss inflációs előrejelzése

Napi
-
  19.12.19 12:29 Belföld

A fogyasztóiár-index 2020 januárjáig főként az üzemanyagárak bázishatásainak és az élelmiszerárak növekedésének következtében emelkedik, majd fokozatos mérséklődést követően az előrejelzési horizont második felében a 3 százalékos inflációs célon stabilizálódik - állapítja meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön megjelent…

Infláció: kettősséget lát a jegybank

Infostart
-
  19.12.19 19:13 Gazdaság

A fogyasztóiár-index 2020 januárjáig főként az üzemanyagárak bázishatásainak és az élelmiszerárak növekedésének következtében emelkedik, majd fokozatos mérséklődést követően a 3 százalékos inflációs célon stabilizálódik - állapítja meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Inflációs jelentése.

Folytatódik a felzárkózás az európai gazdaságokhoz

KamaraOnline
-
  19.12.20 07:28 Gazdaság

A következő években folytatódik a magyar gazdaság felzárkózása az európai gazdaságokhoz - mondta Balatoni András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója a jegybank Inflációs jelentését bemutató sajtótájékoztatón.

Folytatódik a felzárkózás az európai gazdaságokhoz

Dehir
-
  19.12.19 13:46 Megyei

Budapest - A következő években folytatódik a magyar gazdaság felzárkózása az európai gazdaságokhoz - mondta Balatoni András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója csütörtökön Budapesten, a jegybank Inflációs jelentését bemutató sajtótájékoztatón.