Epres sajttortás bejgli

Street Kitchen
-
  19.12.14 17:00 Recept

A tejet megmelegítjük, beleszórjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet egy nagyobb tálban összekeverjük a sóval és a reszelt citromhéjjal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, valamint az élesztős tejet, és sima tésztává dolgozzuk. Két részre osztjuk, gombócot formázunk belőle, letakarjuk fóliával, és felhasználás

1 kapcsolódó hír

Mézeskalácstészta: az alaprecept

Mindmegette
-
  19.12.15 13:00 Recept

A mézet, a cukrot és a vajat egy lábosba tesszük, és addig melegítjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Innen levéve hagyjuk teljesen kihűlni.  A lisztet, a mandulát, a fűszereket és a hamuzsírt egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a mézes keveréket, majd robotgéppel bedagasztjuk. A gépből kivéve kézzel gyorsan átgyúrjuk a tésztát, majd folpakba…