Közel kétmilliárdot költhet kulturális komplexumra Köves Slomóék szervezete

HVG
-
  19.12.16 13:51 Belföld

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség többek között színházterem és művészeti galéria kialakítására fordítja a kulturtaót helyettesítő támogatást.

7 kapcsolódó hír

Gyanúsan osztották el a kultúrtao-pénzeket

24
-
  19.12.15 18:48 Színpad

A szigorú pályázati szabályoknak fittyet hányva kapott az előadó-művészeti szervezeteknek szánt támogatásokból az Egységes Magyar Izraelita Hitközség ugyanúgy, mint önkormányzatok vagy fideszes politikusokhoz köthető cégek.

Káslerék ész nélkül szórták a milliárdokat kultúrtao helyett

Hírklikk
-
  19.12.16 09:39 Belföld

A kultúrtao helyett létrehozott és a központi költségvetésből közvetlenül finanszírozott pályázati rendszerben a hétvégén nyilvánossá váltak a döntések. A hírt az Index szúrta ki, és hosszan elemezte a támogatásokat.

Hálapénz: Az Orbán-kormánnyal kollaboráló Köves Slomót újabb milliárdokkal fizették ki

OLKT
-
  19.12.16 16:49 Vélemény

Az Index vette észre, hogy Orbánék „érthetetlen ámokfutással szórták szét a kultúrtao-pénzeket”. Orbánék gyakorlatilag fittyet hányva minden, korábban általuk meghozott, a pályázati kiírásban szereplő feltételre, illetve szabályra a legnagyobb támogatást a fideszes közbeszédben egyre nyíltabban antiszemita húrokat pengető Orbán-kormány…

Közel kétmilliárdot kapott Köves Slomó hitközsége a kultúrtaó pótlására létrehozott pénzekből

Magyar Narancs
-
  19.12.15 18:51 Vélemény

Bajkai István és feleségének cége is kapott 70 milliót, illetve egymilliárdot egy olyan bejegyzés alatt áló cég, aminek székhelye megegyezik a Nemzeti Színházéval. Ki érti ezt?

Érthetetlen ámokfutással szórták szét a kultúrtao-pénzeket

Index
-
  19.12.15 17:25 Színpad

Az előadó-művészeteknek szánt támogatásból csaknem kétmilliárd forintot az Egységes Magyar Izraelita Hitközség, egymilliárdot egy Nemzeti Színházhoz köthető, még be sem jegyzett szervezet kapott.

Na, ezt kapd ki! A TAO-támogatás két legnagyobb nyertese az EMIH és egy Nemzeti Színház címére bejegyzett szerveze…

Városi Kurír
-
  19.12.16 08:55 Színpad

Emlékeznek? A kulturális tao-támogatás lehetőségét a kormány arra hivatkozva szüntette meg, hogy az lehetőséget adott a visszaélésekre és azért nem engedélyezték a pályázati feltételek tágítását, mert az is utat nyitott volna a kiskapuzóknak, és most tessék itt az EMIH. Akkor ez most, hogy? Noha a kormány maga határozta meg, hogy csak…

A kormány olyan fejetlenül szórta a kulturális többlettámogatás milliárdjait, hogy ennyi erővel bárki kaphatott volna belő…

Népszava
-
  19.12.15 20:01 Belföld

Köves Slomó izraelita hitközsége 1,8 milliárdot, Vidnyánszky Nemzeti Színházának nem létező szervezete egymilliárdot kapott. De nyertek pénzt tűzoltók is.