Több száz tüntető zavarta meg Peter Handke Nobel-díjának az átadását

HVG
-
  19.12.11 10:26 Kultúra

Átadták kedden Oslóban a Nobel-békedíjat Abij Ahmed Ali etióp miniszterelnöknek, aki az Eritreával elért békekötés érdekében tett erőfeszítéseiért kapta a kitüntetést, Stockholmban ugyanekkor 12 tudósnak és két írónak adták át a rangos elismerést. Több ország nagykövete Peter Handke Nobel-díja elleni tiltakozásképpen távol maradt az…

5 kapcsolódó hír

Átadták a Nobel-díjakat

HáziPatika
-
  19.12.12 07:32 Egészség

12 tudósnak és két írónak adták át a Nobel-díjat kedden Stockholmban. Az orvosi-élettani díjat két amerikai és egy brit tudós, William Kaelin, Gregg Semenza és Peter Ratcliffe vehette át.

Vučić gratulált Handkénak: Mintha csak egy közülünk kapta volna a Nobel-díjat

Szabad Magyar Szó
-
  19.12.10 19:29 Határtalan

Aleksandar Vučić szerb elnök gratulált Peter Handke osztrák írónak, aki kedden este vette át az irodalmi Nobel-díjat, írja a Blic. – Kedves barátom, fogadja őszinte gratulációmat. Nobel-díjasként beírta nevét a halhatatlanok közé. Ez a díj az Ön rendkívüli irodalmi munkájáért, tudásáért és alkotómunkájáért járó kitüntetés, ugyanakkor…

Felbolydította a Balkánt Handke elismerése

Népszava
-
  19.12.11 21:35 Kultúra

Azután, hogy kedden XVI. Károly Gusztáv svéd király átadta az irodalmi Nobel-díjat Peter Handkénak, ismét fellángolt a vita a Balkánon arról, megérdemelte-e a szerbbarát osztrák szerző az elismerést.

Az irodalmi Nobel-díj idei nyertese ellen tüntettek Stockholmban

Erdély Ma
-
  19.12.11 10:56 Külföld

Peter Handke kedden átvehette az irodalmi Nobel-díjat. Nagyhatású munkásságáért ismerték el, amely nyelvi leleményességgel tárta fel az emberi lét perifériáját és sajátosságát. Ennek azonban sokan egyáltalán nem örülnek.

Botrány az irodalmi Nobel miatt

RTL Klub
-
  19.12.11 18:44 Bulvár

Nemzetközi diplomáciai botrányt okozott az idei irodalmi Nobel-díj átadója, miután több ország is bojkottálta a rendezvényt a díjazott személye miatt. Az idei év kitüntetettje, Peter Handke osztrák író ugyanis többször is kiállt a háborús bűnökkel és népirtással vádolt egykori szerb vezető, Szlobodan Milosevics mellett.