Gulyás Gergely: Válasz Karácsony Gergely főpolgármester nyílt levelére

Mandiner
-
  19.12.06 18:32 Belföld

Nem maradhatnak következmények nélkül a Katona József Színházban történtek.

12 kapcsolódó hír

Gulyás Gergely már válaszolt is Karácsonynak: Nem engednek

HVG
-
  19.12.06 18:40 Belföld

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter már válaszolt is a Facebookon Karácsony Gergely budapesti főpolgármester nyílt levelére, röviden összefoglalva: ragaszkodnak ahhoz, hogy beleszóljanak az államilag támogatott színházak vezetőinek kinevezésébe.

Gulyás Gergely: Nem maradhatnak következmények nélkül a Katona József Színházban történtek

Magyar Nemzet
-
  19.12.06 19:42 Baleset-bűnügy

Nem csupán a szexuális zaklatás ténye az, amely mélyen elítélendő és elfogadhatatlan, de az is, hogy egy színház vezetése ezt egy éven keresztül eltitkolja – írta a miniszter.

Karácsony a színházakról: „Nem tudom elképzelni, hogy ez ne rontaná el a főváros és a kormány viszonyát”

ATV
-
  19.12.05 20:40 Belföld

Az elbocsátott FKF- vezető pontosan érti, miért lett elbocsátva, valamint a színházi autonómiába tervezett beavatkozás jelentősen rontana a kormány és a főváros viszonyán - mondta Karácsony Gergely főpolgármester az ATV Egyenes Beszéd műsorában.

Karácsony: elvitték az iskolákat, elvitték a kórházakat, most a színházakon van a sor

Szeretlek Magyarország
-
  19.12.06 17:28 Színes

A kormány a Gothár-ügyre hivatkozva vonná sokkal szorosabb felügyelet alá a színházakat. A főpolgármester és a Magyar Színházi Társaság tiltakozik.

A könyvkiadást is ellenőrizné az állam

Napi
-
  19.12.06 20:08 Belföld

Az Nemzeti Kulturális Alap (NKA) tervezett megszüntetésével az egyes kulturális területek pályázatait az illetékes nemzeti intézmények bírálják majd el. A Demeter Szilárd miniszteri biztos által felügyelt Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) pedig a könyvkiadást is ellenőrizné - értesült a hvg.hu.

Ma még nem terjesztették be a kultúrát szétziláló törvényt

Hírklikk
-
  19.12.06 14:38 Belföld

A kormány ma nem terjesztette be a Nemzeti Kulturális Alap megszüntetéséről szóló törvénytervezetet – értesült a Hírklikk Hiller Istvántól, az országgyűlés alelnökétől. Vagyis a jelen állapotok szerint a parlament a jövő héten nem tárgyal majd a kulturális élet átalakításáról, illetve a színházigazgatók kinevezéséről szóló kormánypárti diktátumról.

Színház-bedarálás: nem engednek

FüHü
-
  19.12.06 21:52 Vélemény

Gulyás Gergely megüzente: nem enged a kormány a színházak feletti ellenőrzésből. A szakma tiltakozik, és ezt felolvassák az előadások előtt. Egyértelmű, hogy a kormány nem tett le azon szándékáról, hogy a vegyes, kormány-önkormányzati finanszírozású színházak igazgatói kinevezésében és leváltásában vétójogot szerezzen – derül ki Gulyás…

Szorosabb felügyelet alá vonná a színházakat a kormány

RTL Klub
-
  19.12.06 18:33 Bulvár

A Gothár-ügyre hivatkozva vonná szorosabb felügyelet alá a színházakat a kormány. A kormányszóvivő szerint nem csökkentik a színházak finanszírozását, de ha az állam részt vesz az intézmények működtetésében, akkor joga van az irányításban is részt venni. Karácsony Gergely főpolgármester szerint a kormány az iskolák és a kórházak után most…

Gothár-botrány: Gulyás Gergely válasza Karácsony Gergely levelére

Ripost
-
  19.12.06 18:50 Belföld

A főpolgármester úgy véli, hogy a kormány kultúrafinanszírozásra vonatkozó előterjesztése sérti a művészi és az önkormányzati autonómiát, s erről levelet írt Gulyás Gergelynek. A választ a Miniszterelnökség közleményben tudatta.

Gulyás Gergely: Nem maradhatnak következmények nélkül a Katona József Színházban történtek

Origo
-
  19.12.06 18:26 Színpad

Elfogadhatatlan, hogy a színház vezetése egy éven keresztül titkolta az ügyet - írja Gulyás Gergely.

Karácsony: Újabb merénylet az önkormányzati autonómia ellen

Klubrádió
-
  19.12.06 09:45 Vélemény

Karácsony Gergely szerint elvitték az iskolákat, elvitték a kórházakat, most a színházakon a sor. Így reagált a főpolgármester arra, hogy a kormány átalakítja a Nemzeti Kulturális Alapot, egyúttal nagyobb beleszólást is kér a színházigazgatók kinevezésébe.

Karácsony: Elvitték az iskolákat, elvitték a kórházakat, most a színházakon a sor

Index
-
  19.12.05 18:39 Színpad

A főpolgármester szerint az új kultúrtörvény tervezete merénylet az önkormányzati autonómia ellen.