Csak porhintés volt a nagy megállapodás? Trump megint keménykedik

Privátbankár
-
  19.11.20 11:34 Pénzügy

Az utóbbi időszak nagy rohanása után elbizonytalanodtak a nemzetközi piacok, és korrekció kezdődött. A háttérben - a geopolitikai feszültségeken túl - az állhat, hogy az amerikai-kínai kereskedelmi megállapodás a jelek szerint tovább húzódhat, legalábbis erre lehet következtetni Donald Trump legutóbbi megnyilvánulásából.

6 kapcsolódó hír

Tőzsdezárás – Csökkenéssel zártak a főbb európai piacok

GazdaságPortál
-
  19.11.21 18:56 Pénzügy

Csökkenéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön. A londoni FTSE-100 mutató 0,33 százalékos, a frankfurti DAX-30 0,16 százalékos mínusszal, a párizsi CAC-40 mutató 0,22 százalékos csökkenéssel fejezte be a napot. Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,11 százalékos veszteséggel zárta a…

Kína is megszólalt a kereskedelmi háború éleződése után

Portfolio
-
  19.11.21 13:43 Gazdaság

Peking továbbra is részmegállapodásra törekszik az Egyesült Államokkal a kereskedelmi konfliktus megoldásának érdekében - jelentette ki Kao Feng, a kínai kereskedelmi minisztérium szóvivője csütörtökön Pekingben. Kína hajlandó az Egyesült Államokkal közösen dolgozni azért, hogy egymás legfőbb aggodalmait orvosolva sikerüljön…

Hongkong ügye is hátráltatja a kínai-amerikai alkut

Növekedés
-
  19.11.22 05:41 Gazdaság

Az amerikai kongresszus elfogadta a hongkongi tüntetéseket támogató törvényt, ezzel komoly akadályt gördítve a kínai-amerikai kereskedelmi megállapodás első részének elfogadása elé. Több, az elnökhöz közeli forrás szerint így a tervezett alku 2020-ra tolódhat. Mindez az európai gazdaságot is negatívan érinti.

Tőzsde – Csökkenéssel nyitottak a főbb európai piacok

Az Üzlet
-
  19.11.21 09:26 Gazdaság

Csökkenéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön. Valószínűleg a kockázatkerülés lesz a jellemző a kereskedésre, miután fokozódtak az amerikai-kínai kereskedelmi konfliktust övező aggodalmak, illetve tovább éleződött a feszültség a két ország között a hongkongi tiltakozókat támogató amerikai törvény elfogadása miatt.

Csökkenéssel zártak a nyugat-európai tőzsdék

Napi
-
  19.11.21 18:48 Pénzügy

Csökkenéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön - írja az MTI.

Kockázatkerülés lesz jellemző a kereskedésre

TőzsdeFórum
-
  19.11.21 10:30 Gazdaság

Csökkenéssel nyitottak a főbb európai piacok