Ma délután dőlhet el Várhelyi sorsa az EP-ben

Privátbankár
-
  19.11.18 13:00 Gazdaság

Máig kellett válaszolnia Várhelyi Olivérnek az Európai Parlament szakbizottságának újabb kérdéseire, amelyek a magyar kormányhoz fűződő viszonyát firtatják. Az extra körre azért volt szükség, mert a baloldali és liberális képviselők múlt heti meghallgatásán politikai aggályok miatt elkaszálták a magyar biztosjelöltet. Most viszont jó eséllyel jóváh

36 kapcsolódó hír

Kínos kérdéseket kapott Várhelyi Olivér

Propeller
-
  19.11.17 20:06 Belföld

Hétfő délig kell megválaszolnia az Európai Parlament (EP) pótkérdéseit Várhelyi Olivérnek. A magyar kormány biztosjelöltje az írásbeli kérdéseket azért kapta, mert első körben nem bólintott rá a kinevezésére az Európai Parlament (EP) illetékes bizottsága. Fotó: JOHN THYS / AFP Az uniós ügyekre szakosodott Politico kiszivárogtatta a magyar…

„Az új Európai Bizottság egyik legrátermettebb biztosa lesz Várhelyi Olivér”

888
-
  19.11.18 18:55 Belföld

A munkáját hamarosan megkezdő új Európai Bizottság egyik legrátermettebb biztosa lesz Várhelyi Olivér – jelentette ki Gál Kinga fideszes EP-képviselő Brüsszelben szerdán, miután magyar biztosjelölt szükséges támogatást szerezett kinevezésének jóváhagyásához.

Átcsúszott Várhelyi az EP-ben

MFor
-
  19.11.18 16:20 Gazdaság

A magyar uniós biztosjelöltet ma végül jóváhagyta az EP szakbizottsága.

Várhelyi Olivér jelöltségéről dönt a külügyi bizottság

Magyar Nemzet
-
  19.11.18 14:20 Külföld

Hamarosan eldől, hogy a magyar biztosjelölt, Várhelyi Olivér zöld jelzést kap-e az Európai Parlamenttől, vagy pótmeghallgatáson kell részt vennie a testület külügyi bizottsága előtt.

Hétfőn már átengedte Várhelyi Olivért az EP

Portfolio
-
  19.11.18 16:10 Gazdaság

A hétfői határidőig küldött írásos válaszok már meggyőzték az Európai Parlament külügyi szakbizottságát Várhelyi Olivér magyar uniós biztosjelölt alkalmasságáról, így tehát zöld utat adott arra, hogy Ursula von der Leyen bizottsági elnök csapattagjává válhasson – írja az Eurológus.

Megszavazta Várhelyit a külügyi bizottság

Mandiner
-
  19.11.18 15:44 Külföld

Várhelyi Olivér lesz a leendő Európai Bizottság bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős biztosa.

Jóváhagyták Várhelyi Olivér jelölését az EP szakbizottságában

Elfogadták az írásbeli pótkérdésekre adott válaszait.

Várhelyinek ma délig írásban kell szakítania Orbán Viktorral

ATV
-
  19.11.18 09:49 Belföld

Arra kérjük Várhelyi Olivért, adja írásba, hogy szakít az Orbán Viktorhoz fűződő múltjával - ezt a felhívást az európai szociáldemokraták intézték a magyar biztos-jelölthöz, akinek ma délig kell a “pótvizsgán” öt olyan kérdésre választ adni, ami lényegében az orbáni politika megtagadását jelenti.

Pótválaszaiban is függetlenségét bizonygatta Várhelyi Olivér

HVG
-
  19.11.18 14:10 Gazdaság

A európai parlamenti külügyi szakbizottság koordinátorai ma délután döntenek a magyar biztosjelölt további sorsáról.

Várhelyi Olivér átment a pótvizsgán, elnyerte az Európai Parlament szakbizottságának jóváhagyását

168 Óra Online
-
  19.11.18 17:12 Külföld

Megkapta Várhelyi Olivér, Magyarország uniós biztosjelöltje hétfőn az Európai Parlament (EP) illetékes szakbizottságának jóváhagyását, miután a frakciók koordinátorai kielégítőnek találták az írásbeli pótkérdésekre adott válaszait.

Sorsdöntő nap vár Orbán jelöltjére Brüsszelben

Napi
-
  19.11.18 09:58 Belföld

Várhelyi Olivér (képünkön jobb szélen), a magyar kormány jelöltje uniós biztosjelöltjéne hétfő délig van ideje arra, hogy a pénteken megkapott írásbeli kérdésekre válaszolva meggyőzze az európai parlamenti képviselőket afelől, hogy alkalmas az Európai Bizottság bővítésért felelős biztosi posztjának betöltésére.

Mindent bevállalt Orbán jelöltje, hogy uniós biztos lehessen

24
-
  19.11.18 14:28 Külföld

Várhelyi Olivér válaszolt az utólag feltett kérdésekre.

Az EP jóváhagyta Várhelyi jelölését

Startlap
-
  19.11.18 18:08 [N/A]

A Fidesz biztosjelöltje másodjára úgy kapta meg az Európai Parlament külügyi szakbizottságának áldását, hogy semmire sem válaszolt igazán. Hírösszefoglaló.

Izzasztó pótvizsgára számíthat ma Orbán jelöltje

Hírklikk
-
  19.11.18 08:20 Belföld

Délig kell válaszolnia a magyar biztos-jelöltnek, Várhelyi Olivérnek az Európai Parlament pótkérdéseire. A szóbeli meghallgatás során megfogalmazott válaszokat ugyanis a külügyi bizottság nem tartotta elfogadhatónak, ezért nem támogatta Várhelyi jelölését.

Várhelyi nem adta írásba

Huppa
-
  19.11.18 13:32 Vélemény

Kitért az Orbán-kritika elől a magyar biztosjelölt – ezzel a címmel közölt cikket az Index Eurologus blogja. Várhelyi Olivérnek a csütörtöki meghallgatáson adott válaszait az EP-képviselők nem találták elég meggyőzőnek, ezért újabb kérdéseket intéztek hozzá írásban. Néhány megosztó szakpolitikai kérdés mellett lényegében arra kérték,…

Holnap pótvizsgázik Orbán biztosjelöltje, Várhelyi Olivér

Blikk
-
  19.11.17 18:40 Belföld

A határidő lejártáig, hétfő délig válaszolja meg a magyar kormány biztosjelöltje, Várhelyi Olivér (47) az írásbeli pótkérdéseket, amelyeket azért kapott, mert első körben nem bólintott rá a kinevezésére az Európai Parlament (EP) illetékes bizottsága.

Az EP bizottsága jóváhagyta Várhelyi Olivér uniós biztosi jelölését – jöhet az uniós kormányváltás

Körkép
-
  19.11.18 19:09 Külföld

Várhelyi Olivér magyar uniós biztos-jelölt hétfőn megkapta az Európai Parlament külügyi bizottságának jóváhagyását, és ezzel elhárult az utolsó akadály is az elől, hogy a hivatalba lépjen az új Európai Bizottság, élén Ursula von der Leyennel, Jean-Claude Juncker pedig távozzon posztjáról.   A von der Leyen vezette Bizottságnak egy hónappal…

Várhelyi Olivér megkapta az EP illetékes bizottságának jóváhagyását

ma.hu
-
  19.11.18 19:43 Külföld

A teljes biztosi testületről még az Európai Parlament plenáris ülésének is szavaznia kell.

Hiába áskálódott az ellenzék, Várhelyi biztos lesz

BorsOnline
-
  19.11.18 17:37 Belföld

A kormány üdvözli, hogy az Európai Parlament külügyi szakbizottsága támogatja Várhelyi Olivér uniós biztosi kinevezését. Az ellenzék áskálódása megbukott, mindent megtettek azért, hogy Magyarországnak ne legyen uniós biztosa, de nem jártak sikerrel.

Biztos: Várhelyi lesz a biztos

FüHü
-
  19.11.18 16:53 Vélemény

Megszavazták, bővítési biztos lehet Várhelyi Olivér. A jelölt előtte ugyanúgy egyensúlyozva, mint meghallgatásán, hitet tett az EU közös politikája mellett. Az Európai Parlament frakcióinak úgynevezett koordinátorai megszavazták Várhelyi Olivért az Európai Bizottság bővítési és szomszédságpolitikai biztosának. Ehhez hat oldalas levélben kellett vál

Jóváhagyta Várhelyi Olivér biztosi jelöltségét az unió külügyi bizottsága

hirado.hu
-
  19.11.18 15:41 Külföld

A frakciók koordinátorai kielégítőnek találták az írásbeli pótkérdésekre adott válaszait.

Gyöngyösi Márton: Várhelyi Olivér átment a pótvizsgán

Zsúrpubi
-
  19.11.18 18:45 Külföld

„A percekben vált nyilvánossá a hír, hogy a múlt csütörtöki bizottsági meghallgatáson megbukott Várhelyi Olivér „átment a pótvizsgán”, az írásbeli pótkérdésekre adott válaszait már elfogadhatónak találták az EP frakcióinak koordinátorai.” - kommentálta a Jobbik EP-képviselője a hírt Facebook-oldalán.

Várhelyi Olivér megkapta az EP illetékes bizottságának jóváhagyását

Dunaújváros
-
  19.11.18 17:08 Megyei

Megkapta Várhelyi Olivér hétfőn az Európai Parlament (EP) illetékes szakbizottságának jóváhagyását, miután a frakciók koordinátorai kielégítőnek találták az írásbeli pótkérdésekre adott válaszait.

Várhelyi megkapta az Európai Parlament illetékes szakbizottságának jóváhagyását

Szabad Magyar Szó
-
  19.11.18 17:01 Külföld

Megkapta Várhelyi Olivér, Magyarország uniós biztosjelöltje hétfőn az Európai Parlament (EP) illetékes szakbizottságának jóváhagyását, miután a frakciók koordinátorai kielégítőnek találták az írásbeli pótkérdésekre adott válaszait. Várhelyi Olivér magyar biztosjelölt megtette, amit az európai parlamenti képviselők kértek tőle: megválaszolta az…

Várhelyi Olivér megkapta az EP szakbizottságának jóváhagyását

Dehir
-
  19.11.18 16:25 Megyei

Brüsszel - A külügyi szakbizottság ülésen sikerült megszerezni a kétharmados többséget a magyar biztosjelölt kinevezésének jóváhagyásához.

Várhelyi Olivér átment a pótvizsgán

Városi Kurír
-
  19.11.18 16:19 Külföld

Megkapta az Európai Parlament külügyi szakbizottságának támogatását Várhelyi Olivér, akit a magyar kormány jelölt az új Európai Bizottság bővítési biztosi pozíciójára. Várhelyi nem tudta megfelelően bizonyítani függetlenségét az Orbán-kormánytól – ezért írásbeli kérdések megválaszolását írták elő a biztosjelöltnek. Hétfő délig kellett leadnia válas

Meggyőzőek lehettek Várhelyi válaszai, az EP külügyi bizottsága most alkalmasnak találta a magyar biztosjelöltet

Népszava
-
  19.11.18 16:03 Belföld

Megnyílt az út Várhelyi Olivér előtt, hogy a következő Európai Bizottság bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős tagja legyen.

Megkapta az EP illetékes bizottságának jóváhagyását Várhelyi Olivér

OrientPress
-
  19.11.18 16:00 Külföld

Megkapta Várhelyi Olivér hétfőn az Európai Parlament (EP) illetékes szakbizottságának jóváhagyását, miután a frakciók koordinátorai kielégítőnek találták az írásbeli pótkérdésekre adott válaszait.

Átengedte a külügyi bizottság Várhelyit

Magyar Narancs
-
  19.11.18 15:53 Vélemény

Éppenhogy, de sikerült elég EP-képviselőt meggyőznie.

Várhelyi Olivér megkapta az EP illetékes szakbizottságának jóváhagyását

Maszol
-
  19.11.18 15:52 Külföld

Kielégítőnek találták a pótkérdésekre adott válaszait.

Nem határolódott el Orbán Viktortól, de így is zöld utat kapott az EP-ben Várhelyi Olivér

Magyar Hang
-
  19.11.18 15:50 Vélemény

A biztos jelölését múlt csütörtökön nagy többséggel elutasították. Írásbeli válaszait azonban, bár a magyar kormányt érintő kérdések elől jobbára kitért, hétfőn elfogadta a külügyi bizottság.

Zöld utat kapott Várhelyi Olivér

Klubrádió
-
  19.11.18 15:50 Vélemény

Továbbengedte az Orbán-kormány uniós biztosjelöltjét, Várhelyi Olivért az Európai Parlament külügyi szakbizottsága - tudta meg az EUrologus.

Várhelyi Olivér megkapta az EP illetékes bizottságának jóváhagyását

Debreceni Nap
-
  19.11.18 15:44 Külföld

Megkapta Várhelyi Olivér hétfőn az Európai Parlament (EP) illetékes szakbizottságának jóváhagyását, miután a frakciók koordinátorai kielégítőnek találták az írásbeli pótkérdésekre adott válaszait. Jaume Duch, a képviselőtestület szóvivője arról számolt be a Twitteren, hogy a külügyi bizottság (AFET) délutáni brüsszeli ülésén meglett a…

Átengedte az EP szakbizottsága Várhelyi Olivért

Mérce
-
  19.11.18 14:53 Vélemény

Az EP külügyi bizottságának mai döntésével Várhelyi Olivér egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy az Ursula von der Leyen vezette új Európai Bizottság bővítési biztosa legyen.

Még Orbán sem befolyásolhatja majd biztosként, esküdözik Várhelyi Olivér írásbeli válaszaiban

Azonnali
-
  19.11.18 14:07 Vélemény

Bár nyíltan nem határolódott el Orbántól, Bakunak és Ankarának is beszólt Várhelyi Olivér az EP-képviselőknek adott írásbeli válaszaiban. A magyar biztosjelölt tovább hangoztatta, hogy semmilyen, tagállamoktól érkező befolyásolást nem fogad el biztosi munkája során: ezt azért kellett bizonygatnia, mert a magyar kormány jelöltjeként az…