Nem lenne gondja a kormánynak a 10 százalékos minimálbér-emeléssel sem

Privátbankár
-
  19.11.14 10:01 Gazdaság

Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján kommentálta a legfrissebb GDP-adatokat, mellyel kapcsolatban fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a növekedést nem hiteleknek köszönheti a magyar gazdaság, hanem az exportnak, beruházásoknak.

19 kapcsolódó hír

Módosíthatja a kormány a kata adózás szabályait

Propeller
-
  19.11.14 15:42 Belföld

Vizsgálni fogja a szaktárca a kisadózó vállalkozások tételes adózásának (kata) gyakorlatát a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) javaslataival együtt, mivel egyetértenek abban, hogy sem a versenyképesség rontása, sem a visszaélések elősegítése nem volt célja ezen adónem elindításának – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az MKIK…

Varga Mihály: változni fog a KATA gyakorlata, kiszűrnék a visszaéléseket

Varga Mihály pénzügyminiszter jelentette be, hogy többek között az adózást és a versenyképességet rontó elemeken módosítanak.

Varga: A gazdaság egészséges szerkezete áll a magyar növekedés mögött

Mandiner
-
  19.11.14 11:34 Gazdaság

Minden várakozást felülmúlt a magyar gazdaság növekedése az idei harmadik negyedévben – jelentette ki a pénzügyminiszter.

A jövő év első felében jöhet a KATA-csomag

MFor
-
  19.11.14 12:50 Gazdaság

Varga Mihály pénzügyminiszter az MKIK-val tárgyal a kisadóról.

Varga Mihály: vizsgálják majd a kata gyakorlatát

ATV
-
  19.11.14 15:23 Belföld

Vizsgálni fogja a szaktárca a kisadózó vállalkozások tételes adózásának (kata) gyakorlatát a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) javaslataival együtt, mivel egyetértenek abban, hogy sem a versenyképesség rontása, sem a visszaélések elősegítése nem volt célja ezen adónem elindításának - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az MKIK…

Varga Mihály: tavasszal jöhetnek a kormány újabb csomagjai

Portfolio
-
  19.11.14 09:33 Gazdaság

Mindenki várakozására rácáfolt a magyar gazdaság növekedése, bebizonyította, hogy képes még pozitív meglepetést okozni – mondta a reggel megjelent GDP-adatra reagálva Varga Mihály pénzügyminiszter. A gazdaságvédelmi és a családvédelmi akciótervvel kapcsolatban a miniszter úgy nyilatkozott, hogy technikailag már kevés esély van arra,…

Varga Mihály: Minden várakozást felülmúlt a magyar GDP-adat

Növekedés
-
  19.11.14 12:19 Külföld

A magyar gazdaság egészséges szerkezetével magyarázható, hogy újra kiemelkedő mértékben nőtt európai összevetésben is a bruttó hazai termék - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a friss GDP adatokra reagálva.

Elemzők a növekedésről – éves szinten is elérhető az 5 százalék

Az Üzlet
-
  19.11.14 13:00 Gazdaság

A GDP harmadik negyedévi növekedése megerősítette a szakértők korábbi feltételezését, miszerint az egész éves gazdasági növekedés az idén is 5 százalék közelében lehet, és a külső feltételek szigorodása csak jövőre érezteti majd hatását.

2,4 milliárd forint támogatás

KKV Magazin
-
  19.11.15 08:00 Cégvilág

2,4 milliárd forint támogatást nyert 150 kkv munkahelyteremtésre. Ez 3 ezer munkahely létrehozásához vagy megőrzéséhez járul hozzá - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter.

Varga még magasabbra tette a lécet

Napi
-
  19.11.14 12:00 Belföld

A Pénzügyminisztérium megemelte idei egész éves növekedési várakozását, miután a harmadik negyedévben kiugróan magasnak bizonyult a gazdasági bővülés üteme. A várakozások terén nagy volt a szórás, az ütem összességében meglepte a közgazdászokat is.

Varga Mihály: megvizsgáljuk a katát

Adó
-
  19.11.14 15:23 Gazdaság

A kata gyakorlatát és a kamara javaslatait is megvizsgálja a kormány – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter.

Varga Mihály a GDP-adatról: a gazdaság egészséges szerkezete áll a növekedés mögött

Infostart
-
  19.11.14 11:51 Gazdaság

Az eddig közzétett adatok alapján Magyarország érte el a legnagyobb gazdasági növekedést Európában, és az előző negyedévekhez hasonlóan a teljes összesítésben is a legjobbak közé kerülhet. A pénzügyminiszter rra számít, hogy a kedvező gazdasági folyamatok kitarthatnak az év végéig.

5 százalékkal erősödött a magyar gazdaság

KamaraOnline
-
  19.11.15 08:33 Gazdaság

Az elmúlt időszakban meghozott kormányzati intézkedések hatása szinte minden gazdasági ágazatban érezhető, így 2019 harmadik negyedévében az elemzői várakozásokat meghaladó mértékben, 5 százalékkal bővült a bruttó hazai termék – jelentette ki Varga Mihály a legfrissebb statisztikai adatokat értékelve.

Varga Mihály bejelentése a Gdp-ről, a bérmegállapodásról és a 700 milliárdos, gigászi, uniós büntetésről

Blikk
-
  19.11.14 12:21 Bulvár

Meglepő módon a vártnál is magasabb a magyar GDP növekedése a most közzétett adatok alapján. ennek hátteréről beszélt ma varga Mihály pénzügyminiszter, aki azonban olyan fontos témákat is érintett, mint a bérmegállapodás, illetve az az égető kérdés, miszerint tényleg vissza kell e fizetnie Magyarországnak 700 milliárd forintnyi, gigászi uniós…

Parragh László: a kata sok esetben bujtatott munkaszerződést takar

Közszolgálat
-
  19.11.14 22:01 Színes

A vállalkozások visszajelzése alapján a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) mögött sok esetben bujtott munkaszerződés van, többek között erre hívta ...

A gazdaság egészséges szerkezete áll a növekedés mögött

Demokrata
-
  19.11.14 11:26 Gazdaság

A gazdaság egészséges szerkezetével magyarázható a kiemelkedő GDP-növekedés – mondta Varga Mihály.

Varga: Elfogadható a 10 százalékos minimálbér-emelés

Index
-
  19.11.14 10:39 Gazdaság

Az uniós pénzek felhasználása körüli vitáról is kérdezték a minisztert.

Varga Mihály: Vizsgálják majd a kata gyakorlatát

hirado.hu
-
  19.11.14 16:34 Gazdaság

A Pénzügyminisztérium felülvizsgálja a kisadózó vállalkozások tételes adózását (kata).

Varga Mihály elégedett a GDP-adatokkal

VG
-
  19.11.14 10:48 Gazdaság

A pénzügyminiszter a magyar gazdaság egészséges szerkezetét méltatta. Elemzők szerint a harmadik negyedévi adat megerősítette az 5 százalékhoz közeli egész éves GDP-növekedési várakozásokat.