Kihagyhatatlan Márton-napi programok

Startlap Utazás
-
  19.11.08 16:35 Utazás

Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik - állítja a néphiedelem. Aki aki egy kicsit is tartja ehhez magát, no meg egy jót szeretne enni, inni és még mulatni is, azoknak mutatjuk is 2019 legjobb Márton napi programjait.

9 kapcsolódó hír

Mártonlúd - avagy Márton napi jóslások és finomságok

Édenkert
-
  19.11.09 06:43 Életmód

"Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik"- vallja a mondás. De tudta, hogy a lúdpecsenye nem csak fenséges íze miatt volt népszerű, hanem jósoltak is belőle? Hallott már Szent Márton vesszejének szerencsehozó hatalmáról? Szeretne egy-két könnyen elkészíthető ludas receptet kipróbálni? Mindent megtudhat írásunkból! Mi a…

11 kihagyhatatlan Márton-napi libalakoma, ahol jót ehetsz

Nosalty
-
  19.11.08 20:29 Recept

Közeleg Márton napja, összegyűjtöttünk remek budapesti éttermeket, ahol csodálatos libás fogásokat kóstolhattok. Nézzétek, miket ajánlunk!

Egyél libát Márton napkor!

marie claire
-
  19.11.09 11:00 Életmód

“Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik” – állítja a mondás. Az elmúlt években egyre többen veszik komolyan ezt az intelmet és november 11-én, Márton-napon vagy a környékén megajándékozzák magukat egy kiadós libalakomával.

Modern libalakoma Szent Márton ünnepén

fmc
-
  19.11.08 14:07 Életmód

Aki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik – tartja a mondás. De hogy lehetne ropogós libacombot, ludaskását vagy valamilyen szószban megforgatott libamellet enni, ha egyszerűen lehetetlen libahúst kapni?

Népszokások őrzik Szent Márton emlékét

Veol
-
  19.11.09 11:00 Megyei

Aki Márton napján libát nem eszik, egész éven át éhezik – tartja a mondás. Szent Márton napjához, november 11-hez számos népszokás és néphiedelem kapcsolódik.

Márton nap: a nap, amitől rettegnek a libák – de miért is?

Promenad
-
  19.11.09 06:48 Megyei

Szent Márton napjához rengeteg hiedelem és népszokás tartozik. Az egyik ilyen a libahúsból készült ételek fogyasztása. A vásárhelyiek sem vetik meg a finomságokat, Pintér Gábor, a Kolbász Butik megalapítója pedig pár hasznos infóval, és tippel próbálja segíteni az ínyenceket.

Márton-napi finomságok: így süssünk libát otthon

Ripost
-
  19.11.08 18:55 Belföld

November 11-e Szent Márton napja, melynek egyik fő jellegzetessége a jóízű falatozás. Úgy tartják ilyenkor, mindent meg kell enni az tányérról, s fenékig kell üríteni a poharakat, hogy a következő esztendőre is jó termés legyen.

Így ünnepeld meg a Márton-napot, hogy emlékezetes legyen! - Izgalmas hétvége vár

Femina
-
  19.11.08 15:36 Színes

A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

Hétvégi programajánló - novemberben is a Balatonnál

LikeBalaton
-
  19.11.08 07:00 Megyei

Szent Márton napján újborral szokás koccintani, és azt tartják, hogy aki ilyenkor libát nem eszik, egész évben éhezik. Gyere, mutatjuk, hol vár libalakoma és újbor a Balatonnál és hogy mi mindennel hívogat még a hétvége a tónál: evezés, gyerekprogramok és túrák is lesznek. Segítünk kiválasztani a legmegfelelőbb programot!