Mégis összecsaptak a törökök a szíriai kormányerőkkel

Kitekintő
-
  19.10.29 15:30 Külföld

Annak ellenére, hogy Oroszország megpróbált kialakítani egy ütközőzónát a szíriai kormányerők és a török csapatok között, nem sikerült elkerülni a két fél összecsapását. Pedig elvileg még él a tűzszüneti megállapodás is.

16 kapcsolódó hír

Megtörtént az első összecsapás a szíriai kormányerők és a török csapatok között

HírTV
-
  19.10.29 13:34 Külföld

Október 9-én Törökország offenzívát indított Északkelet-Szíriában az ott élő kurdok ellen.

Megtörtént az első összecsapás a szíriai kormányerők és a török csapatok között

Magyar Nemzet
-
  19.10.29 15:58 Külföld

A térségben amerikai, majd orosz közvetítés nyomán tűzszüneti megállapodás van érvényben e hét kedd délutánig, azzal a feltétellel, hogy a szíriai kurd fegyveresek kivonulnak a határ menti sávból.

A kurdok kivonultak a biztonsági zónából

Propeller
-
  19.10.29 17:58 Külföld

A határidő lejárta előtt befejeződött a kurd alegységek kivonása az északkelet-szíriai biztonsági övezetből – jelentette be Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter kedden Jerevánban. A szíriai kurdok vezette milíciának a török-szíriai határtól 30 kilométerre történő visszavonásáról Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök…

Török-orosz közös járőrözés indul Északkelet-Szíriában

444
-
  19.10.29 18:53 Külföld

Letelt a 150 órás, Ankara és Moszkva közötti tűzszünet, aminek az értelmében ki kellett vonulnia az YPG nevű kurd milíciának a térségből. De már a tűzszünetet sem tartották be.

Friss Róbert: Putyin Budapesten

Mandiner
-
  19.10.30 09:47 Vélemény

A magyar kormányfő és az orosz elnök ölelkezései immár megszokottá váltak.

Oroszországgal közös járőrözést jelentett be Ankara

hirado.hu
-
  19.10.29 19:08 Külföld

A tűzszünet ellenére összecsapások törtek ki kedden a szíriai kormányerők és a törökpárti felkelők között.

Törökország mindenkivel szemben

FüHü
-
  19.10.29 11:43 Vélemény

Amikor a török ​​csapatok 2019. október 6-án benyomultak Szíriába, Európa rémülettel fogadta. Ezt „törvénytelen agresszió”-nak nevezték, a médiák „Erdogan kurdok elleni háborújáról” írtak – legalább a főcímekben nem tettek különbséget az olyan szervezetek között, mint az YPG és a kurdok nép között. Sőt, válaszul több európai ország…

Putyin Budapesten

Népszava
-
  19.10.30 09:09 Külföld

Szergej Lavrov külügyminiszter után ma a magyar fővárosba érkezik Vlagyimir Putyin is. A magyar kormányfő és az orosz elnök ölelkezései immár megszokottá váltak, aligha rongálják tovább Budapest uniós megítélését azután, hogy Orbán Viktor – megvétózva az Unió tiltakozását - magyar érdeknek nevezte Erdogan török elnök szíriai hadjáratát,…

Törökország legalább kétmillió menekültet telepít vissza Szíria északi részébe

Promenad
-
  19.10.30 06:59 Külföld

Törökország legalább kétmillió menekültet telepít vissza Szíria északi részébe, ahol előzőleg megindította Béke Forrása fedőnevű hadműveletet – jelentette be Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter az orosz és iráni hivatalai partnerével közös genfi sajtótájékoztatóján kedd este.

Török offenzíva – Török-orosz közös járőrözést jelentett be Ankara

Közszolgálat
-
  19.10.29 22:21 Külföld

 A török kormány kedden bejelentette, hogy Oroszországgal közösen fog járőrözést folytatni Északkelet-Szíriában, miután a nap folyamán letelt a 150 órás, ...

Török-orosz közös járőrözést jelentettek be

Dehir
-
  19.10.29 20:42 Külföld

Ankara -Kedden telt le az a Szíria északkeleti részére vonatkozó 150 órás tűzszünet, amely során a kurd fegyvereseknek ki kellett vonulniuk a Törökországgal közös határ menti térségből.

Megtörtént az első összecsapás a szíriai kormányerők és a török csapatok között

Magyar Szó
-
  19.10.29 13:57 Külföld

Megtörtént az első összecsapás kedden a szíriai kormányerők és a török csapatok között azután, hogy október 9-én Törökország offenzívát indított Északkelet-Szíriában az ott élő kurdok ellen - adta hírül az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja.

Orosz védelmi miniszter: Határidőn belül befejeződött a kurd csapatok kivonása

Körkép
-
  19.10.29 17:48 Külföld

A kurd haderők befejezték csapataik kivonását az orosz-török megállapodásban foglaltak szerint Északkelet-Szíriából – jelentette be Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter.   „A tervezettnél korábban vonultak ki a fegyveres erők arról a területről, amelyen a biztonsági folyosó jön majd létre. Helyükre bevonult a szír határvédelem és a mi katonai rend

Tüzet nyitott Törökország a szír kormányerőkre

Index
-
  19.10.29 15:25 Külföld

Eddig a kurdokat támadták, kedden reggel viszont Szíria kormányerőire nyitottak tüzet a török csapatok. Hat szír halt meg a harcokban.

Összecsapott Aszad és Erdoğan serege

Magyar Szó
-
  19.10.29 13:57 Külföld

Megtörtént az első összecsapás kedden a szíriai kormányerők és a török csapatok között azután, hogy október 9-én Törökország offenzívát indított Északkelet-Szíriában az ott élő kurdok ellen - adta hírül az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja.