A konzervatívokra szavaztak a legtöbben, de Trudeau alakíthat kormányt Kanadában

888.hu
-
  19.10.22 10:48 Külföld

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök Kanadai Liberális Pártja nyerte az előző napi parlamenti választásokat, de a megszerzett voksok csak a kisebbségi kormányzáshoz elegendőek – derült ki a kanadai választási bizottság kedden közzétett előzetes eredményeiből.

5 kapcsolódó hír

Túlélte a botrányokat és újra választást nyert Justin Trudeau

Növekedés
-
  19.10.22 07:04 Külföld

Megnyerte a vasárnapi parlamenti választásokat Kanadában a Justin Trudeau miniszterelnök vezette Liberális Párt, amely azonban csak kisebbségi kormányzáshoz elegendő mandátumot tudott összeszedni.

Zöldhullám

Népszava
-
  19.10.22 08:53 Választás

Szédületes eredményt ért el két környezetvédő párt a vasárnapi svájci parlamenti választáson. A baloldali, illetve a liberális zöldek együttesen annyi mandátumot szereztek, mint a továbbra is legnépszerűbb politikai erő, a Svájci Néppárt. Különösen figyelemreméltó az eredmény annak fényében, hogy eddig egyik párt sem játszott számottevő szerepet…

Megkezdődött a parlamenti választás Kanadában

Index
-
  19.10.21 16:25 Külföld

Justin Trudeau meglepetésszerűen győzött négy éve, de a ciklusát több botrány is beárnyékolta.

Bár parlamenti többségét elvesztette, Justin Trudeau pártja nyerte a kanadai választásokat

Mérce
-
  19.10.22 06:11 Vélemény

A szavazatok 96 százalékának feldolgozottsága után Justin Trudeau pártja nyerte a kanadai választásokat. Trudeau pártja több mint 30 helyett vesztett, és minden valószínűség szerint nem szerzi meg a kanadai alsóházi többséghez szükséges 170 mandátumot.

A hülye poén visszanyal: Justin Trudeau zuhanása

HVG
-
  19.10.22 11:00 Külföld

A Liberális Párt élén álló Justin Trudeau megnyerte ugyan a hétfői kanadai parlamenti választást, ám ezúttal elmaradt a négy évvel ezelőtti nagyarányú győzelem: a legendás hírű egykori miniszterelnök, Pierre Elliott Trudeau fia most legfeljebb kisebbségi kormányt alakíthat. Az előzetes eredmények szerint a „királycsináló” a baloldali NDP lehet.