Brexit-ügyi munkacsoport jön létre

Privátbankár
-
  19.10.22 17:54 Külföld

Munkacsoportot hoznak létre az Európai Unió és az Egyesült Királyság közötti kapcsolatok kezelésére Michel Barnier jelenlegi Brexit-ügyi főtárgyaló vezetésével.

22 kapcsolódó hír

Az első szavazáson túljutott Johnson Brexit-dealje, de máris megakadt

Kitekintő
-
  19.10.22 20:32 Külföld

Jóváhagyta kedd este a londoni alsóház a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő megállapodás általános alapelveit, lehetővé téve, hogy az egyezmény a ratifikációs folyamat következő szakaszába lépjen. Ez ugyan máris siker, de a menetrendről történő szavazás lesz a kritikus.

Boris Johnson: a Brexit-megállapodás elfogadása helyreállítaná a brit szuverenitást

888
-
  19.10.22 21:00 Külföld

A brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodás elfogadása soha nem látott mértékben erősítené meg Nagy-Britannia szuverenitását, és minden eddiginél több döntési jogot telepítene vissza a brit demokratikus intézmények hatáskörébe – mondta kedden Boris Johnson brit miniszterelnök.

Brexit-ügyi munkacsoport alakul

MFor
-
  19.10.22 17:58 Külföld

Munkacsoportot hoznak létre az Európai Unió és az Egyesült Királyság közötti kapcsolatok kezelésére Michel Barnier jelenlegi Brexit-ügyi főtárgyaló vezetésével.

Az Európai Bizottság még fokozottabban figyel majd a Brexitre

ATV
-
  19.10.22 18:29 Külföld

A brüsszeli testületen belül külön munkacsoportot hoznak létre, amely az Egyesült Királyság és az Európai Unió közötti kapcsolatokat kezeli majd.

Jóváhagyta a Brexit-megállapodás alapelveit az alsóház

ATV
-
  19.10.22 20:25 Külföld

Jóváhagyta kedd este a londoni alsóház a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodás általános alapelveit, lehetővé téve, hogy az egyezményről szóló törvénytervezet a ratifikációs folyamat következő szakaszaiba lépjen.

Brexit: a megállapodás alapelveit jóváhagyta, a menetrendet leszavazta a brit alsóház

Mandiner
-
  19.10.22 21:22 Külföld

Johnson szünetelteti a ratifikációs folyamatot az EU válaszáig.

Csúszhat a brexit

Napi
-
  19.10.22 21:16 Külföld

A kormány szünetelteti a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodás parlamenti ratifikációs folyamatát, amíg az Európai Unió döntést nem hoz a brexit halasztását indítványozó brit kormányzati kezdeményezésről - közölte kedd este Boris Johnson brit miniszterelnök.

Nem lesz rendkívüli EU-csúcs a Brexit halasztása miatt

Portfolio
-
  19.10.23 11:21 Külföld

Az Európai Tanács elnöke, Donald Tusk a Brexit-határidő elhalasztását fogja javasolni az EU-27 tagállamának, miután a britek több időt kérnek az EU-tól való elszakadás folyamatára.

Boris Johnson szerint a Brexit-megállapodás elfogadása helyreállítaná a brit szuverenitást

ProfitLine
-
  19.10.22 23:00 Külföld

A brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodás elfogadása soha nem látott mértékben erősítené meg Nagy-Britannia szuverenitását, és minden eddiginél több döntési jogot telepítene vissza a brit demokratikus intézmények hatáskörébe - mondta kedden Boris Johnson brit miniszterelnök.

Tusk konzultációkat kezd a huszonhetekkel a kiválási határidő halasztásáról

Propeller
-
  19.10.23 08:18 Külföld

Egyeztetni akarnak a Brexitről. Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke konzultációkat kezd az Egyesült Királyság kiválási határidejének 2020. január 31-ig történő esetleges halasztásáról a tagállamok vezetőivel – közölte az Európai Bizottság szóvivője kedden. A brit alsóház kedd este elfogadta a Brexit feltételrendszerét rögzítő megállapodás…

Brexitintéző egység jön létre

Infostart
-
  19.10.22 20:32 Külföld

A feladata az Európai Unió és az Egyesült Királyság közötti kapcsolatok kezelése, Michel Barnier jelenlegi brexitügyi főtárgyaló vezetésével - jelentette be kedden az Európai Bizottság.

A brit kormány szünetelteti a brexit-megállapodás tárgyalását az EU döntéséig

Magyar Nemzet
-
  19.10.22 21:15 Külföld

A londoni alsóház előbb jóváhagyta majd leszavazta a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő megállapodás ratifikációjára kidolgozott kormányzati menetrendet.

Tusk szerint a Brexit határidejét meg kell hosszabbítani

VG
-
  19.10.23 13:31 Külföld

Az újabb halasztásra a rendezetlen kilépés elkerülése érdekében van szükség.

Brexit: Johnson szünetelteti a ratifikációs folyamatot az EU válaszáig

Gondola
-
  19.10.22 23:01 Külföld

Jóváhagyta kedd este a londoni alsóház a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodás általános alapelveit, lehetővé téve, hogy az egyezményről szóló törvénytervezet a ratifikációs folyamat következő szakaszaiba lépjen

Johnson egy szavazást megnyert, utána egy másikat elbukott

Index
-
  19.10.22 20:16 Külföld

Először támogatott az alsóház bármilyen formában egy brexitmegállapodást. Utána azonban leszavazták Johnson menetrendjét, így a kormány egyelőre nem viszi tovább a törvényt. Tusk bejelentette: újabb halasztást fog javasolni a tagországoknak.

Az Európai Bizottság Brexit-ügyi munkacsoportot hoz létre Barnier vezetésével

hirado.hu
-
  19.10.22 18:04 Külföld

Szakértők szerint Barnier lényegében a jelenlegi munkáját fogja folytatni a folyamat következő szakaszában.

Brexit: a megállapodás alapelveit jóváhagyták, a ratifikációs menetrendet leszavazták

Dehir
-
  19.10.22 22:02 Külföld

Brüsszel -  Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke konzultációkat kezd a britek kiválási határidejének 2020. január 31-ig történő esetleges halasztásáról.

A Brexit-megállapodás alapelveit jóváhagyta, de...

ma.hu
-
  19.10.23 03:30 Külföld

A ratifikációs menetrendet leszavazta az alsóház.

Megint halasztani kell a Brexitet?

Parameter
-
  19.10.22 22:00 Külföld

Mina Andreeva arról számolt be a Twitteren, hogy tudomásul vették a döntéseket, és várják, hogy a londoni kormány tájékoztatást nyújtson következő lépéseiről. Jóváhagyta kedd este a londoni alsóház a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodás általános alapelveit, lehetővé téve, hogy az egyezmény a…

Jóváhagyta a Brexit-megállapodás alapelveit az alsóház

Blikk
-
  19.10.22 21:21 Külföld

Jóváhagyta kedd este a londoni alsóház a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodás általános alapelveit.

A Brexit-megállapodás alapelveit jóváhagyták, de a menetrend elbukott

Népszava
-
  19.10.22 20:50 Külföld

Boris Johnson közölte: a brit kormány szünetelteti a ratifikációs folyamatot, míg az EU döntést nem hoz a halasztást indítványozó kezdeményezésről.