Több per folyik a Liget-projekt épületei ellen

Privátbankár
-
  19.10.21 15:08 Gazdaság

A múzeumi negyed két emblematikus épületének - a Néprajzi Múzeumnak és az Új Nemzeti Galériának - az építési engedélyét is megtámadták. De nem csak itt hibádznak az engedélyek. A folyamatban lévő eljárásokról Karácsony Gergely tételes listát kapott.

8 kapcsolódó hír

Furcsa támadás a Liget-projekt ellen

Magyar Nemzet
-
  19.10.22 05:50 Belföld

A Liget Budapest projekt valamennyi elemének érvényes és végrehajtható építési engedélye van. Ugyanakkor nem mindegyik engedély jogerős, mert – formai okokra hivatkozva – a Civil Zugló nevű szervezet megtámadta azokat.

Megakasztható a Városliget beépítése

MFor
-
  19.10.21 05:26 Gazdaság

A múzeumi negyed két emblematikus épületének - a Néprajzi Múzeumnak és az Új Nemzeti Galériának - az építési engedélyét is megtámadták. De nem csak itt hibádznak az engedélyek. A folyamatban lévő eljárásokról Karácsony Gergely tételes listát kapott.

Nem lehetetlen megakasztani a Városliget beépítését

HVG
-
  19.10.21 09:43 Belföld

Hiányozhatnak az érvényes építési engedélyek a Városligetbe tervezett múzeumi épületekhez, írja az Mfor.hu. A Néprajzi Múzeum, az Új Nemzeti Galéria építési engedélyének ügyében jelenleg is folyik egy per.

Karácsony első nagy győzelmét arathatja

Napi
-
  19.10.21 08:34 Külföld

A múzeumi negyedet építő Városliget Zrt. harcias közleménye ellenére, miszerint a Városliget beépítésének valamennyi projektje végrehajtható építési engedéllyel rendelkezik, valójában le lehet állítani Liget átalakítását.

Karácsony akár be is tarthatja választási ígéretét

Propeller
-
  19.10.21 10:20 Belföld

A múzeumi negyed két emblematikus épületének az építési engedélyét is megtámadták, a folyamatban lévő eljárásokról Karácsony Gergely tételes listát kapott. Karácsony Gergely főpolgármesteri programjának egyik fontos pontja a Városligetbe tervezett épületek felépítésének a megakadályozása. A csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy…

A bíróság dönthet a Városliget sorsáról

Index
-
  19.10.21 17:23 Kultúra

A CivilZugló Egyesület jogi úton támadta meg két múzeum építési engedélyét.

A bírósági döntésén múlhat a liget projekt sorsa

Blikk
-
  19.10.21 19:15 Belföld

Az új, ellenzéki főpolgármester, Karácsony Gergely egyik kampányígérete volt hogy felülvizsgálják és megállítják a városligeti építkezéseket. A városvezetés a teljes projektet nyilvánvalóan nem tudja majd leállítani, viszont a még el nem kezdett épületeknél van esély az építkezés megakadályozására.

Karácsonynak több eszköze is lehet a Liget-projekttel szemben, egy sor épületnek nincs érvényes építési engedélye

Népszava
-
  19.10.21 09:58 Belföld

Amellett, hogy még nem zárult le számos per a Városligetbe szánt épületekkel kapcsolatban, egy rendeletmódosítás is esélyt adhat az új főpolgármesternek.