Felkelt a padlóról és újabb csatába indul Boris Johnson

Privátbankár
-
  19.10.21 13:13 Külföld

A brit kormányfő a szombati csatát elvesztette, hiszen nem tudta szavazásra vinni a parlamentben a Brüsszellel kötött kilépési megállapodását, ma azonban újból megpróbálkozik ezzel. A szombati vereség miatt Boris Johnsonnak hivatalosan is kérnie kellett az EU-tól a Brexit újbóli elhalasztását. Bár ezt megtette, küldött egy olyan levelet…

14 kapcsolódó hír

A brit parlament alsóháza elkaszálta a hétfői Brexit-szavazást

Kitekintő
-
  19.10.21 17:27 Külföld

Nem engedélyezte a londoni alsóház elnöke, hogy a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről szóló megállapodást a kormány hétfőn szavazásra terjessze a ház elé.

Három levél ment Brüsszelbe

Magyar Nemzet
-
  19.10.21 12:28 Külföld

A brit miniszterelnök már ma megpróbálkozik a kilépési alku megszavaztatásával a Westminsterben. Tegnap Dominic Raab úgy vélekedett: a konzervatív kormánypártnak meglehet a szükséges többsége.

Ma sem szavaznak Londonban a Johnson-féle Brexit-megállapodásról

168 Óra Online
-
  19.10.21 17:05 Külföld

Nem engedélyezte a londoni alsóház elnöke, hogy a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeiről szóló megállapodást a kormány hétfőn szavazásra terjessze a ház elé. Boris Johnson miniszterelnök már szombaton beterjesztette a kormányindítványt a csütörtök-pénteki EU-csúcson véglegesített új megállapodás általános…

Brexit: most a brit házelnök akadályozta meg Boris Johnson tervét

HVG
-
  19.10.21 17:16 Külföld

Ma sem lettünk okosabbak a britek kilépésével kapcsolatban.

Ma sem szavaznak a britek a Brexit-megállapodásról

MFor
-
  19.10.21 16:55 Külföld

Ma sem lehet szavazásra bocsátani az EU és a brit kormány között létrejött kilépési megállapodást a brit parlament alsóházában.

Brexit: nagy dolgok dőlnek el hétfőn és kedden

Portfolio
-
  19.10.21 16:16 Külföld

A 37 éve példátlan szombati brit alsóházi ülés után e hétfőn és kedden is rendkívül fontos fejlemények zajlanak a brit parlamentben, amelyek alapvetően befolyásolják azt, hogy a Brexit megállapodással, vagy esetleg anélkül történik-e meg a hónap végén, illetve akár harmadszorra is későbbre csúszik.

A brit vállalatok szerint az új brexit megállapodás rosszabb, mint a korábbi

autopro
-
  19.10.20 13:33 Külföld

A brit vállalatok kételyeiket fejezték ki Boris Johnson, brit miniszterelnök brexit megállapodásával kapcsolatban. Szerintük ez sokkal rosszabb helyzetben hagyná az ipart, mint a korábbi megegyezés.

A szombati pofon ellenére Boris Johnson újra próbálkozik a parlamenttel

Infostart
-
  19.10.21 09:12 Külföld

Újabb és egyszerű „igen-nem” szavazást tartanak a brit parlamentben Boris Johnson miniszterelnök brexit-alkujáról. A brit miniszterelnök már ma meg akarja szavaztatni a képviselőket, miután szombaton akadályt emeltek a brit EU-kilépést szentesítő megállapodás elé.

Brexit-halasztás: váratlan és mesebeli lépést tett Boris Johnson

Infostart
-
  19.10.20 08:17 Külföld

Egyre váratlanabb fordulatokat vesz a Nagy-Britannia uniós kiválásáról szóló egyezmény ügye. Nyilvánosságra hozták, miről írt Boris Johnson szombat éjjel Donald Tusknak.

Brexit – A brit alsóház elnöke nem engedélyezte a hétfői szavazást a Brexit-megállapodásról

Körkép
-
  19.10.21 17:55 Külföld

Nem engedélyezte a londoni alsóház elnöke, hogy a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeiről szóló megállapodást a kormány hétfőn szavazásra terjessze a ház elé.   Boris Johnson miniszterelnök már szombaton beterjesztette a kormányindítványt a csütörtök-pénteki EU-csúcson véglegesített új megállapodás általános jóváhagyására.…

A megegyezés nélküli brexit-miniszter szerint biztosan kilépnek októberben

Azonnali
-
  19.10.20 18:28 Vélemény

Michael Gove szerint Boris Johnson halasztási kérelme semmit nem jelent, és a kormány tervei változatlanok. Erre utal az is, hogy a brit miniszterelnök több levelet is írt Donald Tusknak.

Johnson sokadszor maradt alul

Népszava
-
  19.10.21 17:18 Külföld

Nem engedte John Bercow, a brit parlament elnöke, hogy a londoni képviselőház hétfőn napirendre tűzze a szavazást arról a megállapodásról, amelyet Boris Johnson múlt csütörtökön kötött az Európai Unió vezetőivel az ország EU-ból való kilépésének feltételeiről.

Nincs döntés a Brexit-halasztás kezdeményezésének törvényességéről

VG
-
  19.10.21 16:59 Külföld

A bírói testület ezzel gyakorlatilag azt mondta ki, hogy Boris Johnson nem tehet olyan lépést, amely a Brexit tényleges halasztását akadályozná.