Állítsuk meg az élelmiszer-pazarlást!

Agroinform
-
  19.10.16 15:20 Gazdaság

Az élelmezési világnapot az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete, vagyis a FAO egy magyar javaslat alapján 1976 óta minden évben megtartja.

12 kapcsolódó hír

Az Agrárminisztérium tevékeny részt vállal az élelmiszerpazarlás leküzdésében

Magyar Mezőgazdaság
-
  19.10.16 13:30 Gazdaság

Október 16-a az ENSZ Élelmezési Világnapja, melynek idei mottója: „Tetteink alakítják a jövőt – egészséges táplálkozás az éhezésmentes világért.” Ennek alkalmából az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO), az Agrárminisztérium és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közös eseményt tartott Budapesten.

Agrárminisztérium: Az élelmiszerpazarlás leküzdése közös ügyünk

Agrotrend
-
  19.10.16 13:14 Gazdaság

Október 16-a az ENSZ Élelmezési Világnapja, melynek idei mottója: „Tetteink alakítják a jövőt – egészséges táplálkozás az éhezésmentes világért.” Ennek alkalmából az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO), az Agrárminisztérium és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közös eseményt tartott Budapesten.

Ezt sokan nem tudják: rengeteg élelmiszer a boltokig sem jut el

Agrárszektor
-
  19.10.15 15:35 Mezőgazdaság

A világon előállított élelmiszerek körülbelül 14 százaléka elvész még az előtt, hogy kereskedelmi forgalomba kerülne - hívta fel a figyelmet a veszteségre az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO hétfőn közzétett jelentésében.

Beszéljünk zöldségeket az ingyenes Viber matricákkal

ProfitLine
-
  19.10.16 10:30 Mezőgazdaság

Magányosnak, izgatottnak érzed magad, vagy felvidítanál másokat? Oszd meg érzéseidet az Ensz Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) egészséges zöldség és gyümölcs figuráival, akik október 16-tól érhetők el a Viber matricaáruházban ingyenesen. Az angol nyelvű matricák célja a természetes alapanyagok és a főzés…

Elképesztő, mennyi étel kerül a kukába

HáziPatika
-
  19.10.16 10:02 Egészség

A világon előállított élelmiszerek körülbelül 14 százaléka elvész, még mielőtt kereskedelmi forgalomba kerülne - hívta fel a figyelmet a veszteségre az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO).

Az élelmiszerek jó része már azelőtt eltűnik, hogy a boltba kerülne

HVG
-
  19.10.14 17:59 Gazdaság

Nagyjából 14 százalékos a betakarítás vagy szállítás közben elveszett élelmiszer aránya. Az ENSZ szerint a műanyagok ugyanakkor segíthetnek a veszteség és a kidobott élelmiszerek mennyiségének csökkentésében.

Mókás ingyenes Viber matricák a FAO-tól

Store Insider
-
  19.10.16 11:21 Gazdaság

Az élelmezési világnapra a FAO gyümölcs és zöldség figurákkal készült az egészséges táplálkozás jegyében.

Ma van az Élelmezési világnap

ÁSZ
-
  19.10.16 08:27 Gazdaság

Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO Rómában ülésező konferenciája 1979-ben magyar kezdményezésére nyilvánította élelmezési világnappá október 16-át, amelynek célja, hogy felhívja az emberek figyelmét az éhezésre, az alultápláltságra, valamint az élelmiszerpazarlásra.

Maradék nélkül a fenntarthatóbb élelmiszerfogyasztásért

ObjektívHír
-
  19.10.16 15:00 [N/A]

Az élelmezési világnapot az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete, vagyis a FAO egy magyar javaslat alapján 1976 óta minden évben megtartja. Az élelmezési világnap célja, hogy felhívja a figyelmet az éhezés felszámolására, és összefogásra ösztönözzön. Az élelmiszer érték, pazarlásának megelőzése pedig nem csupán…

Az élelmiszerek 14 százaléka elvész, még mielőtt a boltba jutna

Élő bolygónk
-
  19.10.16 13:29 Életmód

A világon előállított élelmiszerek körülbelül 14 százaléka elvész még az előtt, hogy kereskedelmi forgalomba kerülne – hívta fel a figyelmet a veszteségre az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO). Ennek a jelentős veszteségnek a visszaszorítása serkentené a globális gazdasági növekedést és termelékenységet,…

Rekordmennyiségű élelmiszert szállított az élelmezési világnapi konvoj

Trademagazin
-
  19.10.16 09:16 Gazdaság

Élelmiszeradományokkal megrakott kamionok haladtak át Budapest belvárosán az élelmezési világnap alkalmából, hogy az élelmiszerrel való pazarló bánásmódra és az egészséges étrend fontosságára hívják fel a figyelmet. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete