Hatalmasat drágulhat a tojás: bekeményítenek a multik?

Pénzcentrum
-
  19.10.14 09:30 Gazdaság

Amennyiben valóban kitiltják a nagy bolthálózatok polcaikról a ketreces tartásban termelt tojásokat, a jelenlegi átlagosan 45-50 forintos árak harmadával is emelkedhetnek a szakértők szerint. Az alternatív tartási technológiák drágábbak. Ezek...

5 kapcsolódó hír

Kegyetlen tojásdrágulás száradhat a magyar multik lelkén: ezért teszik

Agrárszektor
-
  19.10.14 09:30 Mezőgazdaság

Harmadával emelkednének az átlagos 45-50 forintos tojásárak, ha kitiltanák a nagy áruházláncok a polcokról a ketreces tartásban termelt tojásokat. Ráadásul ezek az árak a szezonális időszakokban, mint amilyen a húsvét, még magasabbra kúszhatnak. Ha ez nem lenne elég a magyar tojástermelők szerint, ha a multiláncok valóban leállítják a…

Kegyetlen tojásdrágulás a láthatáron

Napi
-
  19.10.14 08:10 Belföld

Harmadával nőhet a tojás ára, sőt, húsvétkor még nagyobb drágulásra számíthatunk, ha az áruházláncok bevezetik azt a szabályt, hogy csak alternatív technológiával termelt tojást árusítanak.

Elképesztő tojásdrágulás következhet be

Infostart
-
  19.10.14 19:58 Gazdaság

Harmadával is emelkedhet a tojás ára, amennyiben az áruházláncok a jövőben valóban csak alternatív technológiával termelt tojást árusítanának, amely törekvést az unió is támogat.

Akár 40 százalékkal is drágulhat a tojás

Népszava
-
  19.10.14 06:45 Gazdaság

A jelenlegi átlagos 45-50 forintos átlagos tojásárak az alternatív technológiától függően harmadával is emelkednének, ha valóban kitiltanák a nagy láncok a polcokról s ketreces tartásban termelt tojásokat és ezt a törekvést az unió is támogatná – vélik ágazati szakértők.

Komoly változás a tojáspiacon: akár másfélszeresére is drágulhat a tojás

HelloVidék
-
  19.10.14 08:32 Gazdaság

Az átlagos 45-50 forintos átlagos tojásárak harmadával is emelkednének az alternatív technológiától függően. Az ágazati szakértők szerint, ha valóban kitiltanák a nagy láncok a polcokról s ketreces tartásban termelt tojásokat és ezt a törekvést az unió is támogatná – írja a Népszava.