Nincs kormányzati lakáspolitika, a lakhatási szegénység akkora problémát jelent, hogy az önkormá…

168 Óra Online
-
  19.10.07 19:30 Belföld

Civil szervezetek és önkormányzatok egyaránt hiányolják a kormányzati lakáspolitikát és a magánbérleti piac szabályozását.

4 kapcsolódó hír

Helyben is egyre kínzóbb az állami lakáspolitika hiánya

Azenpenzem
-
  19.10.07 15:32 Gazdaság

Az átfogó lakáspolitika hiánya nemcsak országos szinten jelent problémát, hanem helyben is korlátozza az önkormányzatok mozgásterét – hangzott el a Habitat for Humanity Magyarország lakhatási jelentésének bemutatóján. A rendezvényen három önkormányzat és civil szervezetek képviselői részvételével kerekasztal beszélgetést is tartottak.

Szociális beruházásokra köteleznék a lakóparkok fejlesztőit

Portfolio
-
  19.10.08 10:21 Gazdaság

Plusz beruházásra köteleznék a lakásfejlesztőket a helyi szociális infrastruktúra bővítése céljából a Habitat for Humanity szakértői. További piacbefolyásoló lépéseket is javasolnak az önkormányzatoknak és az államnak, hogy enyhülhessen a mostani súlyos lakhatási válság.

Lakhatási válság: ezért nincs előrelépés

Napi
-
  19.10.07 18:00 Otthon

Átfogó állami lakáspolitika és állami szerepvállalás, normatívák nélkül nincs esély a lakhatási válság érdemi mérséklésére - állították egybehangzóan a Habitat for Humanity Magyarország éves lakhatási jelentésének újabb, az önkormányzatok szerepéről szóló fejezete bemutatása alkalmából rendezett panelbeszélgetés meghívott vendégei. A…

Egymásnak dobálják át a városok a szegényeket, oldja meg a problémát más

HVG
-
  19.10.07 14:30 Gazdaság

A kormány csak szabad kezet adott a városoknak a lakáshelyzet megoldására, pénzt nem. Budapesten pedig kerületenként kellene megoldást találni, miközben a probléma minimum városi szintű. A Habitat for Humanity bemutatta a lakhatási jelentésének önkormányzatokkal foglalkozó fejezetét.