Drasztikus terv készült a sertéspestis megállítására - a titkos javaslatot egyelőre jegelték

Napi
-
  19.09.18 18:40 Választás

A háznál tartott sertések mindegyikét leölné - a tulajdonos kártalanítása mellett - a sertéspestissel érintett területeken az agrártárca javaslata, amely a hvg.hu birtokába került, s amelyet az önkormányzati választások előtt a várható politikai hatás miatt parkolópályára tettek.

3 kapcsolódó hír

Drasztikus lépést fontolgatnak Magyarországon a sertéspestis miatt

Infostart
-
  19.09.19 08:43 Belföld

Magyarországon házisertésekben eddig nem mutatták ki az afrikai sertéspestis vírusát, ennek ellenére eddig mintegy 5300 háztáji állományban lévő sertést kellett levágni - mondta az InfoRádiónak az országos főállatorvos. Bognár Lajos kiemelte, hogy ha kell, a legdrasztikusabb intézkedéseket is bevezetik.

"A választás előtt nem ölhetik le Józsi bácsi malacait" - titkos terv készült a sertéspestis megállítására

HVG
-
  19.09.18 06:30 Belföld

Belgium példáját követve a sertéspestissel fertőzött területen – a tulajdonost kártalanítva - le kellene ölni minden háznál tartott sertést, mert túl nagy kockázatot jelentenek az ágazat egészére, illetve az exportra nézve – ezt a javaslatot dolgozta ki az Agrárminisztérium. A nyáron készített, most a hvg.hu birtokába került tervezetet viszont jege

Hvg.hu: A választások miatt nem teszik meg a szükséges drasztikus lépéseket a sertéspestis ellen

Index
-
  19.09.18 09:17 Gazdaság

Egy agrárminisztériumi javaslat szerint le kellene ölni minden háztáji tartású sertést az érintett területeken, ez viszont népszerűtlen lenne.