Reklámadó: az EU szerint a Google-nek van igaza Magyarországgal szemben

Media1
-
  19.09.13 11:33 Média

A Google ügyében megfogalmazott uniós indítvány szerint nincs összhangban az európai uniós joggal a magyar reklámadó-szabályozás, ugyanis hátrányos a külföldi vállalkozásokkal szemben a mulasztási bírságra vonatkozó része – ismertették az uniós főtanácsnok álláspontját az Európai Unió bíróságán.

10 kapcsolódó hír

EU: hátrányos a magyar reklámadó mulasztási bírsága a külföldi vállalkozásokkal szemben

Mandiner
-
  19.09.12 18:57 Infotech

Google: A vonatkozó magyar jogszabály diszkriminatív, és sérti a szolgáltatásnyújtás szabadságának elvét.

Megnyerheti a Google a magyar adóhivatal ellen indított pert

HVG
-
  19.09.12 13:18 Gazdaság

Az uniós bíróság főtanácsnoka a Google-nek adott igazat a Magyarország ellen a reklámadó miatt indított per legfontosabb pontjaiban.

A Google-nek ad igazat a magyar állammal szemben az uniós főtanácsnok

Jogászvilág
-
  19.09.13 08:44 Karrier

A magyar reklámadónál a külföldi vállalkozásokkal szemben alkalmazott mulasztási bírság hátrányosan megkülönböztető, nincs összhangban az uniós joggal - ismertette az uniós főtanácsnok a Google ügyében megfogalmazott indítványát az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága.

Fontos bejelentés érkezett a magyar Google-adóról

Portfolio
-
  19.09.12 17:28 Gazdaság

A magyarországi reklámadó Európai Bíróságon tárgyalt ügyében megszületett az úgynevezett főtanácsnoki indítvány, amely ugyan döntést nem tartalmaz, de az ügyet vezető főtanácsnok, Juliane Kokott előzetes véleményét tükrözi. A főtanácsnok szerint a magyar reklámadó keretében a külföldi vállalkozásokkal szemben alkalmazott mulasztási…

Reklámadó mulasztási bíróság: a Google-nek adott igazat az uniós főtanácsnok

Adó
-
  19.09.13 08:36 Gazdaság

A magyar reklámadónál a külföldi vállalkozásokkal szemben alkalmazott mulasztási bírság hátrányosan megkülönböztető, nincs összhangban az uniós joggal - ismertette az uniós főtanácsnok a Google ügyében megfogalmazott indítványát az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága csütörtökön.

Fontos pert veszíthet el a magyar állam - milliárdokat bukhat az ország

Napi
-
  19.09.12 16:00 Infotech

A reklámadónál a bejelentkezési kötelezettség elmulasztása miatti büntetés nagysága aránytalan, valamint uniós jogba ütközik a jogorvoslati lehetőséget korlátozása is - így foglalt állást csütörtökön az Európai Bíróság illetékes főtanácsnoka a Google magyarországi ügyében.

Milliárdos pert veszíthet a magyar állam

Hírklikk
-
  19.09.13 05:30 Belföld

A csütörtökön ismertetett indítványában Juliane Kokott főtanácsnok annak kimondását javasolja az Európai Bíróságnak, hogy a reklámadónál a bejelentkezési kötelezettség elmulasztása miatti büntetés nagysága aránytalan és a szolgáltatásnyújtás szabadságát sérti, valamit szintén a szolgáltatásnyújtás szabadságának nem…

EU: a magyar gyakorlat hátrányosan megkülönböztető

Demokrata
-
  19.09.12 18:59 Belföld

Hátrányos a magyar reklámadó mulasztási bírsága a külföldi vállalkozásokkal szemben az EU szerint.

Nyerésre áll a Google a magyar állammal szemben az Európai Bíróságon

Index
-
  19.09.12 14:09 Gazdaság

Aránytalanul nagy büntetést kapott a reklámadó be nem fizetése miatt, ezt állapította meg az Európai Bíróság főtanácsnoka. A pert ettől még nem dőlt el.

Itt a főtanácsnoki indítvány a Google-adóról

VG
-
  19.09.12 17:48 Gazdaság

Az Európai Bíróság friss közleményéből kirajzolódik, hogy a főtanácsnok szerint a magyar reklámadó keretében a külföldi vállalkozásokkal szemben alkalmazott mulasztási bírság nincs összhangban az uniós joggal.