Meglepő változás a Balatonban

HáziPatika
-
  19.09.12 08:02 Egészség

Az üledékből felszabadult foszfor lehetett a fő oka az augusztus végén megfigyelt rendkívüli algásodásnak a Balaton délnyugati területén - írta a Magyar Tudományos Akadémia és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vízgazdálkodási...

6 kapcsolódó hír

Rejtély, mi történt a Balatonnal, és még rosszabb jöhet

Infostart
-
  19.09.12 06:00 Tudomány

Az üledékből felszabadult foszfor lehetett a fő oka az augusztus végén megfigyelt rendkívüli algásodásnak, de a pontos okok még mindig nem ismertek; soha nem volt még ennyi alga a tóban - állította az InfoRádióban Istvánovics Vera biológus, a BME Vízgazdálkodási Kutatócsoportjának munkatársa.

Elszaporodott az alga a Balatonban

hirado.hu
-
  19.09.11 19:00 Belföld

Az üledékből felszabadult foszfor okozhatta az alga elszaporodását.

Rendkívüli algásodás a Balaton délnyugati részén (képgaléria)

Élő bolygónk
-
  19.09.12 07:14 Életmód

Az egyébként lenyűgöző, szeptember 11-én közreadott képeken láthatók azok az algafoltok, amelyek a Balatonon a Zala folyó torkolatánál, Keszthely külterületi településrésze, Fenékpuszta közelében tűntek fel. Az üledékből felszabadult foszfor lehetett a fő oka az augusztus végén megfigyelt rendkívüli algásodásnak a tó délnyugati területén.

Kiderült, mi okozta a Balaton rendkívüli algásodását

Beol
-
  19.09.11 10:00 Életmód

A tó délnyugati területén augusztus végén megfigyelt jelenségnek az üledékből felszabadult nagy mennyiségű foszfor volt az oka.

Balaton - Ez lehetett az oka a rendkívüli algásodásnak

Alon
-
  19.09.10 22:59 Megyei

Augusztus végén rendkívüli algásodást figyeltek meg a Balaton délnyugati területén.

A Balaton rendkívüli algásodása vízminőség-problémát jelez

hírbalaton
-
  19.09.10 10:31 Belföld

Számolni kell azzal, hogy a Balaton algásodása vízminőség-problémát jelez, és a jelenségnek lehetnek további következményei – derül ki két neves kutató jelentéséből, amely a hirbalaton.hu-hoz eljutott. A kutatócsoport keszthelyi strandhoz közeli állomásán augusztus végén mért algatömeg 300 mg volt köbméterenként, miközben a…