Nyolc alelnöki pozíció közül négy a dél- és a kelet-közép-európai régiónak jutott az új Európai Bizot…

ATV
-
  19.09.10 13:35 Külföld

Új szerkezetű Európai Bizottság alakul Ursula von der Leyen megválasztott elnök keddi brüsszeli bejelentése alapján: a novemberben hivatalba lépő testületnek nyolc alelnöke, köztük három ügyvezető alelnöke, illetve tizennyolc "egyszerű" biztosa lesz.

15 kapcsolódó hír

Ursula von der Leyen: Magyarország integrációs céljai megegyeznek a bizottságéval

Magyar Nemzet
-
  19.09.10 15:14 Külföld

Magyarország céljai egyértelműek, és azok megegyeznek az új uniós bizottságéval a Nyugat-Balkán uniós integrációját illetően – jelentette ki az Európai Bizottság megválasztott elnöke.

Trócsányi: Nagy megtiszteltetés a szomszédság- és bővítéspolitikai portfólió

Lokál
-
  19.09.10 18:41 Külföld

Nagy megtiszteltetésnek nevezte kedden Trócsányi László mind maga, mind Magyarország számára, hogy a szomszédság- és bővítéspolitikai tárcát kapta Ursula von der Leyentől, az Európai Bizottság megválasztott elnökétől.

Nagyon fontos feladatok várnak Trócsányi Lászlóra

HírTV
-
  19.09.11 12:40 Külföld

A bővítéspolitikáért felelős pozíció azt is tükrözi, hogy Ursula von der Leyen komolyan veszi a nyugat-balkáni bővítést.

Így reagált a Fidesz Ursula von der Leyen bejelentésére Trócsányi posztja kapcsán

Propeller
-
  19.09.10 13:57 Külföld

A Fidesz-KDNP EP-képviselőcsoportja szerint "ez a mindenkori Európai Bizottság egyik legnagyobb súllyal rendelkező posztja". A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja üdvözölte, hogy az Európai Bizottság megválasztott elnöke, Ursula von der Leyen, a brüsszeli testület egyik legfontosabb biztosi posztját, a bővítésért és…

Reagált a kormány Trócsányi jelölésére

Infostart
-
  19.09.10 17:54 Külföld

A magyar kormány új korszakot vár az unió bevándorláspolitikájában - reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság elnökének keddi bejelentésére, hogy Trócsányi Lászlónak szánja a bővítés- és szomszédságpolitikáért felelős uniós biztosi posztot.

Trócsányi örömmel értesült a jelöléséről

Hírklikk
-
  19.09.10 18:52 Külföld

Nagy megtiszteltetésnek nevezte kedden Trócsányi László mind maga, mind Magyarország számára, hogy a szomszédság- és bővítéspolitikai tárcát kapta Ursula von der Leyentől, az Európai Bizottság megválasztott elnökétől.

Trócsányi Törökországtól Ukrajnáig több tucat államért lesz felelős

Index
-
  19.09.11 15:55 Külföld

Profi diplomatára van szükség azon a poszton, amit Trócsányi Lászlónak szántak. Az EU külkapcsolatainak egy része függ majd a magyar biztostól.

Orbán Viktor szerint Trócsányi László érti Európa lényegét

Vásárhely24
-
  19.09.11 12:39 Külföld

Trócsányi Lászlónak a bővítés- és szomszédságpolitikáért felelős tárcát szánja az Európai Bizottság megválasztott elnöke, Ursula von der Leyen, aki kedden mutatta be a novemberben hivatalba lépő testület tervezett összetételét - írja a hirado.hu.

Csúcsra jár a magyar érdekérvényesítés az EU-ban!

Promenad
-
  19.09.11 10:09 Külföld

Az elemző szerint ennek köszönhető, hogy Trócsányi László rendkívül fontos biztosi pozíciót kapott Ursula von der Leyentől, az Európai Bizottság elnökétől.

A szerb kormányfő örül Trócsányi László biztosi jelölésének

Felvidék.ma
-
  19.09.11 11:47 Külföld

Jó hírnek nevezte Ana Brnabić szerb miniszterelnök, hogy Trócsányi Lászlót szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős uniós biztosnak jelölte kedden az Európai Bizottság megválasztott elnöke, Ursula von der Leyen, mivel – Brnabić szerint – személyében olyan biztos kerül erre a posztra, aki elkötelezett bővítéspárti országból származik.

Mindenki győzött

Népszava
-
  19.09.11 09:37 Külföld

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke valóságos mestermunkát hajtott végre a biztosi posztok elosztásával. Ha a külföldi sajtót böngésszük ugyanis, azt tapasztaljuk, hogy minden ország győztesnek érzi magát. Olaszország sokat nyert azzal, hogy a napokban megalakult Giuseppe Conte második, Európa iránt elkötelezett…

Von der Leyen: az Egyesült Királyság térfelén van a labda

VG
-
  19.09.10 18:11 Külföld

Az Európai Bizottság megválasztott elnöke beszélt a Brexitről.

A szerb kormányfő örül Trócsányi László biztosi jelölésének

Magyar Szó
-
  19.09.11 11:29 Külföld

Jó hírnek nevezte Ana Brnabić szerb miniszterelnök, hogy Trócsányi Lászlót szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős uniós biztosnak jelölte kedden az Európai Bizottság megválasztott elnöke, Ursula von der Leyen, mert - Brnabić szerint - olyan biztos kerül erre a posztra, aki elkötelezett bővítéspárti országból származik.

Trócsányi: Nagy megtiszteltetés a biztosi jelölés

Ripost
-
  19.09.11 09:57 Külföld

Nagy megtiszteltetésnek nevezte Trócsányi László mind maga, mind Magyarország számára, hogy a szomszédság- és bővítéspolitikai tárcát kapta Ursula von der Leyentől, az Európai Bizottság megválasztott elnökétől.

Von der Leyen: Magyarország integrációs céljai megegyeznek a bizottságéval

hirado.hu
-
  19.09.10 15:12 Külföld

Magyarország céljai megegyeznek az új uniós bizottságéval a Nyugat-Balkán uniós integrációját illetően.