Új Európai Bizottság: hamar lefagyhat a mosoly Orbán Viktor arcáról

HVG
-
  19.09.11 06:30 Külföld

Elődjénél, Jean-Claude Junckernél láthatóan békülékenyebb hangot ütött meg az indulásnál Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság új elnöke. Ám ha jobban megnézzük, a magyar kormány számára kardinális pontoknál nem annyira kompromisszumkész.

15 kapcsolódó hír

Trócsányi átment a „vizsgán”, megkapta a bővítést von der Leyentől

ATV
-
  19.09.10 13:40 Belföld

A bővítés portfóliót kapta meg Trócsányi László, Orbán Viktor jelöltje Von der Leyen új Európai Bizottságában.

Presztízsposzt Trócsányinak

Magyar Nemzet
-
  19.09.11 11:12 Külföld

Trócsányi László az EU bővítéséért és az uniós szomszédságpolitikáért felelős biztos lesz az Európai Bizottságban, ha eredményesen szerepel az európai parlamenti meghallgatásain.

Megszólalt von der Leyen Trócsányi jelölésével kapcsolatban

Propeller
-
  19.09.10 15:42 Külföld

Megszólalt Trócsányi László uniós biztosjelölt megválasztásáról Ursula von der Leyen, aki szerint "Magyarország céljai megegyeznek a bizottságéval a Nyugat-Balkán uniós integrációját illetően". Magyarország céljai egyértelműek, és azok megegyeznek az új uniós bizottságéval a Nyugat-Balkán uniós integrációját illetően - jelentette ki az…

A szerb kormányfő örül Trócsányi László biztosi jelölésének

Lokál
-
  19.09.11 11:41 Belföld

Jó hírnek nevezte Ana Brnabic szerb miniszterelnök, hogy Trócsányi Lászlót szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős uniós biztosnak jelölte kedden az Európai Bizottság megválasztott elnöke, Ursula von der Leyen, mert - Brnabic szerint - olyan biztos kerül erre a posztra, aki elkötelezett bővítéspárti országból származik.

Cseh Katalin: Trócsányi László elfogadhatatlan

Mandiner
-
  19.09.10 13:45 Vélemény

Trócsányi László teljességgel alkalmatlan az Európai Unió bővítéséért felelős biztosi tárca élére.

Von der Leyen mindenben engedett Orbánnak

24
-
  19.09.10 14:59 Külföld

Trócsányi László azt a posztot kapta, amit a miniszterelnök kinézett neki, a jogállami ügyek pedig egy visegrádi országból jövő politikushoz kerülnek. Már csak az a kérdés, hogy mi lesz így Orbán unióellenes retorikájával.

Von der Leyen: a labda az Egyesült Királyság térfelén van

Infostart
-
  19.09.10 18:39 Külföld

A labda az Egyesült Királyság térfelén van a szigetország európai uniós kiválását illetően - hangsúlyozta az Európai Bizottság megválasztott elnöke.

DK: Trócsányi minden uniós biztosi pozícióra alkalmatlan

hirado.hu
-
  19.09.10 19:04 Belföld

A DK EP-képviselői mindent megtesznek azért, hogy Trócsányi László ne lehessen az Európai Bizottság tagja.

Máris bírálják von der Leyent

Klubrádió
-
  19.09.11 07:47 Vélemény

Az Európai Bizottság új elnöke épp csak bejelentette, hogy miként állítaná össze a "kormányát", a sajtó máris bírálni kezdte. Kapott a bírálatból a magyar jelölt, Trócsányi László is.

Összeállt az új Európai Bizottság: nyolc alelnöki posztból négyet Közép-Kelet-Európa kapott

Körkép
-
  19.09.11 00:01 Külföld

Nyitókép forrása: twitter.com/Ursula von der Leyen   Ursula von der Leyen kedden bemutatta az általa elképzelt, új rendszerben működő, november 1-jével hivatalba lépő Európai Bizottság összetételét. A pozíciók elosztásában történtek nagy meglepetések is, például Magyarország jelöltje, Trócsányi László a vártnál fontosabb pozíciót kapott, a…

Október 23-án dől el Trócsányi sorsa

Huppa
-
  19.09.11 07:13 Vélemény

Brüsszelben nyilvánosságra hozták a biztos-jelöltek névsorát, és Ursula von der Leyen kedden délben jelentette be, kinek melyik területet szánja. Ezt követően az Európai Parlament van soron, mert annak támogatnia kell a jelöltek kinevezését. Ehhez szeptember 30. és október 8. között minden jelöltnek ki kell állnia a szakbizottságok elé, és ott…

DK: Trócsányi minden uniós biztosi pozícióra alkalmatlan

Demokrata
-
  19.09.10 17:18 Belföld

A DK EP-képviselői mindent megtesznek azért, hogy Trócsányi László ne lehessen a bizottság tagja.

A jelöltállítás hullámai

FüHü
-
  19.09.11 11:28 Vélemény

Trócsányi László jelölése a bővítési portfólió élére egy rossz vicc – Ő fogja számonkérni a csatlakozni kívánó országokon az európai értékek betartását? – ezzel a kérdéssel kezdi Donáth Anna legutóbbi Facebook bejegyzését. Érthetetlennek  nevezi, hogy uniós biztosnakjelölték, és a bővítésért felelős portfóliót szánják neki, azt a portfóliót,…

Megszólalt von der Leyen: ezért választotta Trócsányit – Óriási pofon az ellenzőknek

Blikk
-
  19.09.10 15:32 Belföld

Megszólalt Trócsányi László uniós biztosjelölt megválasztásáról Ursula von der Leyen, az Európai bizottság két hónapja megválasztott elnöke, hogy miért épp őt választotta a bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős uniós biztosi posztra.

A kormány új korszakot vár az unió bevándorláspolitikájában

Promenad
-
  19.09.10 14:40 Színes

A magyar kormány új korszakot vár az unió bevándorláspolitikájában - reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság elnökének keddi bejelentésére, hogy Trócsányi Lászlónak szánja a bővítés- és szomszédságpolitikáért felelős uniós biztosi posztot.